null Tolna megye - 16. vizsgálat - Szekszárd - Baka István Általános Iskola

Tolna megye - 16. vizsgálat - Szekszárd - Baka István Általános Iskola

Tolna megye - 16. vizsgálat - Szekszárd - Baka István Általános Iskola

16. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Baka István Általános Iskola Főzőkonyha (7100, Szekszárd Béry Balogh Ádám u. 29.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Karfiolleves, rántott sertésborda, petrezselymes burgonya, friss saláta, joghurtos öntet

Mintavétel ideje: 2015. április 29.

Napi adag: 400 adag/ebéd

Főzőkonyha: Diákétkeztetési Kft. (7100, Szekszárd, Bezeredj u. 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Narancsszínű, tejföllel sűrített, zavaros, nem átlátszó lében kisebb-nagyobb méretű karfiolrózsák, félkör alakúra vágott sárga- és fehérrépaszeletek, masni levesbetét, zöldfűszer foszlányok. Tetején fehér tejfölpöttyök, alján fűszerszemcsék.

Állomány:

Tartalmas, kellően besűrített leves.

A karfiol kissé puhára főtt, a zöldségek és a tészta kellően puha.

Illat:

Tejfölös, enyhén savanykás, a karfiol illata jól érezhető. Idegen illattól mentes.

Íz:

Ízletes, jól fűszerezett, a karfiol íze dominál. A tejföltől enyhén savanykás. Idegen íztől mentes.

 

Rántott sertésborda, petrezselymes burgonya (1 szelet, 0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült panírban kb. 1,5-2 cm vastag sertéskaraj. A panír visszapuhult, részben elválik a hústól.

A burgonya élénk zöldes-sárga színű, kisebb-nagyobb kockára vágott, zöldpetrezselyemmel megszórt.

Állomány:

A hús rugalmasan puha, de kissé száraz, könnyen vágható, nem zsíros, nem mócsingos, jól tisztított. A panír nem ropogós, visszapuhult.

A burgonya részben szétfőtt, széteső, enyhén lisztes érzetű.

Illat:

A hús jellegének megfelelően enyhén olajos, sült húsra jellemző.

A burgonya a zöldfűszertől kissé savanykás illatú.

Idegen illattól mentes.

Íz:

Összességében harmonikus, kellemes, idegen íztől mentes.

 

Friss saláta, joghurtos öntet (0,08 kg, 0,005 l/adag)

Külső megjelenés:

Eltérő darabokra tépett zöldsaláta, felezett paradicsom gerezdek, sárgarépa csíkok, kb. 1 cm nagyságú kockára vágott uborka.

Törtfehér joghurtos öntet, zöld színű aprított kaporral.

Állomány:

A zöldségek frissek, roppanósak.

Az öntet hígan folyó, sima, csomómentes.

Illat:

A friss zöldségek illata és az öntet enyhén savanykás, kapros illata harmonikus összhangot eredményez.

Íz:

A zöldségek jellegüknek megfelelően frissek, kellemesen ízletesek.

Az öntet enyhén édeskés, fokhagymás, kapros.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Karfiolleves (10 adag)

olaj -0,07 l-

tejföl 12% - 0,15 l-

liszt – 0,07 kg-

csem. fűszerpaprika – 0,005 kg-

só – 0,015kg-

delikát – 0,01 kg-

tiszt. fokhagyma – 0,007 kg-

kocka vöröshagyma – 0,13 kg-

mir. gyökérkocka – 0,12 kg-

mir. karfiol – 0,6 kg-

mir. petrezselyemzöld – 0,01 kg-

tiszt. sárgarépa – 0,75 kg-

lev.tészta – 0,1 kg-

só – 0,001 kg-

 

Rántott sertésborda (10 adag)

sertéskaraj – 1,2 kg-

olaj – 0,1 l-

teljes tojáspor – 0,01 kg-

liszt – 0,15 kg-

zsemlemorzsa – 0,25 kg-

só – 0,02 kg-

 

Petrezselymes burgonya (10 adag)

margarin – 0,08 kg-

só – 0,03 kg-

burgonya kocka – 1,92 kg-

mir. petrezselyemzöld – 0,01 kg-

 

Friss saláta, joghurtos öntet (10 adag)

paradicsom – 0,21 kg-

kígyó uborka – 0,2 kg-

nyári salátakeverék – 0,4 kg-

 

natúr joghurt – 0,6 l –

kristálycukor – 0,002 kg-

morzsolt kapor – 0,001 kg-

só – 0,007 kg-

majonéz – 0,2 kg-

tiszt. fokhagyma – 0,002 kg-

citromlé – 0,007 kg-


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >