null Több mint 60 osztály vett részt az első élelmiszerbiztonsági vetélkedőn

Több mint 60 osztály vett részt az első élelmiszerbiztonsági vetélkedőn

2014. december 5, péntek

Budapest, 2014. december 5., péntek (MTI) - A fővárosi Bem József, Kós Károly és Kontyfa Iskola egy-egy osztálya nyert az idei első, iskolásoknak szervezett élelmiszerbiztonsági versenyen, amelyen 37 település 64 osztálya indult.

A pénteki budapesti eredményhírdetésen Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a vetélkedősorozat legfontosabb eredményének azt tartotta, hogy a gyerekek megtanulták az egészséges magyar élelmiszer felismerését és megismerték azok termelőit is.


A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) most először szervezett versenyt az általános iskolák 3. és 4. osztályos tanulóinak a fővárosban és Pest megyében. A hivatal célja az volt, hogy a gyerekek tudatosan keressék a kiváló élelmiszer alapanyagokat és konyhai élelmiszerbiztonsági tapasztalatokat is szerezzenek - mondta Pleva György, a Nébih igazgatója.
 

Forrás: Magyar Távirati Iroda


VET-élkedő


Friss hírek

2023. november 13, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2023.11.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2023. október 24, kedd

Kérdezz-felelek a kéknyelv betegségről (Bluetongue)

A kéknyelv–betegség (bluetongue) fertőző vírusos állatbetegség, mely a kérődző állatokat (szarvasmarha, juh, kecske, vadon élő kérődzők) támadja meg. Egyéb állatokra és az emberre a vírus nem veszélyes, humán megbetegedést nem okoz.

Tovább >