null Több mint 60 osztály vett részt az első élelmiszerbiztonsági vetélkedőn

Több mint 60 osztály vett részt az első élelmiszerbiztonsági vetélkedőn

2014. december 5, péntek

Budapest, 2014. december 5., péntek (MTI) - A fővárosi Bem József, Kós Károly és Kontyfa Iskola egy-egy osztálya nyert az idei első, iskolásoknak szervezett élelmiszerbiztonsági versenyen, amelyen 37 település 64 osztálya indult.

A pénteki budapesti eredményhírdetésen Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a vetélkedősorozat legfontosabb eredményének azt tartotta, hogy a gyerekek megtanulták az egészséges magyar élelmiszer felismerését és megismerték azok termelőit is.


A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) most először szervezett versenyt az általános iskolák 3. és 4. osztályos tanulóinak a fővárosban és Pest megyében. A hivatal célja az volt, hogy a gyerekek tudatosan keressék a kiváló élelmiszer alapanyagokat és konyhai élelmiszerbiztonsági tapasztalatokat is szerezzenek - mondta Pleva György, a Nébih igazgatója.
 

Forrás: Magyar Távirati Iroda


VET-élkedő


Friss hírek

2023. január 31, kedd

Már letölthetők a gyümölcsfaiskolai szemlebejelentő nyomtatványok

Felhívjuk az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók figyelmét, hogy tevékenységüket évente február 28-ig, önállóan kell bejelenteniük.

Tovább >

2022. december 28, szerda

Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek. Az akció kapcsán Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, biztonságos, jó minőségű termékekből készíthették ünnepi fogásaikat a magyar családok és ez a szilveszterkor hagyományos termékek esetében sem lesz másképp.

Tovább >