null Tenyészbika lajstromszámok 2023

Tenyészbika lajstromszámok 2023

2023. október 27, péntek

A 2023-as támogatási tárgyévben (a támogatási kérelem benyújtásának naptári éve szeptember 1. - augusztus 31.) összesen 1756 bika kapott központi lajstromszámot.

Ez a szám kevesebb, mint például a 2020-ban (1994 darab) kiadott számok mennyisége, azonban több mint a 2019-ben (1654 darab) vagy a támogatás nélküli tárgyévben (1651 darab) kiadottak száma.

Lajstromszámot igénylő fajták megoszlása 2023 grafikon

A korábbi évekhez hasonlóan, most is a limousin fajta egyedei vannak a legtöbben, őket követi a charolais. A legkevesebb lajstromszámot igénylő az ayrshire és a senepol, 1-1 egyeddel.

A képen a 41848 központ lajstromszámú bika (név: Csanádpusztai Félix Animo), mely szintén idén lett tenyészbika


Friss hírek

2023. december 1, péntek

A Nébih idén is lehetőséget ad az anyatehéntartás-támogatást igénybe vevők számára az adatok előremenő bejelentésére

Az anyatehéntartás-támogatást igénylő állattartóknak a Nébih idén is segítséget nyújt a támogatás feltételeként megszabott, szaporítási eseményekre vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségük teljesítésében. Az intézkedés jelentősen könnyíti az állattartók számára a támogatási rendeletben foglalt adminisztrációs feladataik teljesítését, mindamellett a legegyszerűbben továbbra is a webENAR felületen tehetnek eleget a kötelezettségnek.

Tovább >

2023. december 1, péntek

Tudatos hűtőhasználattal az élelmiszerpazarlás ellen

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja idén karácsonyra különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze, amely segítséget nyújt az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában. A kiadvány megjelenése alkalmából december 1. és 22. között értékes nyereményekért zajló kvízjátékban mérhetik össze tudásukat az olvasók a maradeknelkul.hu oldalon.

Tovább >