Lovak fertőző kevésvérűsége

null Tájékoztatás lovak fertőző kevésvérűségének járványügyi helyzetéről – 2016. június

Tájékoztatás lovak fertőző kevésvérűségének járványügyi helyzetéről – 2016. június

Tájékoztatás lovak fertőző kevésvérűségének járványügyi helyzetéről – 2016. június
2016. június 27, hétfő

Győr-Moson-Sopron megyében egy Kunszigeten tartott ló esetében fertőző kevésvérűség került megállapításra. 

A fertőzött állattal kapcsolatba került lovak tartási helyén az állategészségügyi hatóság elrendelte a forgalmi korlátozást, és az állatok járványügyi állapotát rendszeres vérvizsgálattal ellenőrzik.

Az idei évben a ló azonosítási kampány és a kötelező vérvizsgálatok alkalmával a Nemzeti Referencia Laboratórium összesen négy ló esetében állapította meg  a fertőző kevésvérűséggel való fertőzöttséget.

A korábbi három esetben, a fertőzött állatok kiemelését követően az adott tartási helyeken nem állapítottak meg további fertőzést az állategészségügyi hatóság munkatársai, a karantén intézkedéseket feloldották.

Jelenleg forgalmi korlátozás alatt álló lótartó helyek:
Győr-Moson-Sopron megye 9184 Kunsziget József Attila út. 33.
Győr-Moson-Sopron megye 9025 Győr Tulipán út 15.
Győr-Moson-Sopron megye 9172 Győrzámoly Lajmai út. 5.


Friss hírek

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése
2022. január 20, csütörtök

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe. Ezzel megvalósult a modernizációs intézkedések kiemelt célja, azaz jelentősen egyszerűsödött a diagnosztikai vizsgálatok megrendelése, valamint létrejött a hiteles és gyors elektronikus eredményközlés háttere.

Tovább >

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben
2022. január 20, csütörtök

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben.

Tovább >

fkv
Átlagos (0 Szavazatok)