Lovak fertőző kevésvérűsége

null Tájékoztatás lovak fertőző kevésvérűségének járványügyi helyzetéről – 2015. október

Tájékoztatás lovak fertőző kevésvérűségének járványügyi helyzetéről – 2015. október

Tájékoztatás lovak fertőző kevésvérűségének járványügyi helyzetéről – 2015. október
2015. október 15, csütörtök

2015. október 13-án a Nagybajcs településen, a korábban klinikai tüneteket is mutató ló mellet tartott állat esetében a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették a fertőző kevésvérűség fertőzöttséget

Az állategészségügyi hatóság által elrendelt felmérő, a telep körüli 3 kilométeres körben a fogékony állatok vizsgálata folyamatban van.

A felsőlajosi karanténban tartott lovak közül újabb állat esetében merült fel a fertőzöttség gyanúja a laboratóriumi vizsgálatok alapján. A járványügyi nyomozás még folyamatban van.

A jelenleg korlátozás alatt álló telephelyek listája és további hasznos információk elérhetőek az alábbi linken: http://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/tajekoztatas-lovak-fertozo-kevesverusegenek-jarvanyugyi-helyzeterol-3-2015-szeptember


Friss hírek

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése
2022. január 20, csütörtök

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe. Ezzel megvalósult a modernizációs intézkedések kiemelt célja, azaz jelentősen egyszerűsödött a diagnosztikai vizsgálatok megrendelése, valamint létrejött a hiteles és gyors elektronikus eredményközlés háttere.

Tovább >

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben
2022. január 20, csütörtök

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)