Lovak fertőző kevésvérűsége

null Tájékoztatás lovak fertőző kevésvérűségének járványügyi helyzetéről 2. – 2015. december

Tájékoztatás lovak fertőző kevésvérűségének járványügyi helyzetéről 2. – 2015. december

Tájékoztatás lovak fertőző kevésvérűségének járványügyi helyzetéről 2. – 2015. december
2015. december 17, csütörtök

Feloldották a karantént Halásziban és Érpatakon

A fertőzött lovakkal együtt tartott állatok vérvizsgálati eredményei mind a négy alaklommal negatív eredményűek lettek.

Karantén alá került egy Hajdú-Bihar megyei lótartó hely, mert egy lónál a vérvizsgálat eredménye pozitív lett. A karantént a hatóság fenntartja, amíg a fertőzöttséget egyértelműen ki nem zárják vagy meg nem erősítik. Az érintett állat klinikai tüneteket nem mutatott, a vizsgálatra a lóútlevél kiváltáshoz volt szükség.

Karantén intézkedések a mellékelt táblázatban szereplő településeken vannak:

Megye

 Település

Tartási helyek

Bács-Kiskun

Felsőlajos

6055 Közös tanya 178.

Pest

Fót

2151 Fót, Völgy u.

Hajdú-Bihar

Földes

4177 Fűzfa u. 7.


Friss hírek

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése
2022. január 20, csütörtök

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe. Ezzel megvalósult a modernizációs intézkedések kiemelt célja, azaz jelentősen egyszerűsödött a diagnosztikai vizsgálatok megrendelése, valamint létrejött a hiteles és gyors elektronikus eredményközlés háttere.

Tovább >

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben
2022. január 20, csütörtök

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)