null Szalmonella baktériummal szennyezett áfonyás fehércsokoládé kerülhetett a kereskedelmi forgalomba

Szalmonella baktériummal szennyezett áfonyás fehércsokoládé kerülhetett a kereskedelmi forgalomba

2017. december 19, kedd

Lengyelországban gyártott áfonyás fehércsokoládé forgalomból történő kivonását kezdeményezték annak Salmonella baktériummal való szennyezettsége miatt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a német hatóság bejelentése alapján, a RASFF-on keresztül értesült az esetről. 

Frissítés – 2017.12.22.:

A magyarországi Rossmann áruháztól kapott tájékoztatás alapján – a német központtól származó információk szerint –  hazánkba nem érkezett a fertőzött csokoládéból. Az áruház ennek ellenére a zárolt termékeket elővigyázatosságból megsemmisíti majd.

Korábban írtuk:

A termék azonosító adatai:

·         A termék neve: „Das Exquisite Heidelbeere Weisse Schokolade”

·         Kiszerelés: 100 gr

·         A termék tételszáma: GTIN 4305615367347

·         Minőség megőrzési ideje: 24.03.2019.

·         RASFF referenciaszám: 2017.2155

A RASFF riasztási rendszeren érkezett információ szerint a magyarországi Rossmann üzletekbe is kerülhetett a szennyezett termékekből. A Nébih felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, a tételek nyomon követése folyamatban van.

A Salmonella baktériumról és az általa okozott megbetegedésekről a  Nébih honlapján olvashatók bővebb információk.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy amennyiben valaki fogyasztott a visszahívásban szereplő csokoládéból, illetve néhány napon belül észleli a hivatkozott cikkben szereplő tünetek valamelyikét, feltétlenül forduljon orvoshoz! Aki rendelkezik a fenti termékkel, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza azt el!

 


Friss hírek

2023. március 24, péntek

A Nébih közzétette az értékelő szervezetek bevonásáról szóló tájékoztatót

A Nébih közzétette oldalán a növényvédőszer-hatóanyag és növényvédőszer engedélyezésére, valamint a meglévő engedély meghosszabbítására, illetve módosítására irányuló eljárásokban közreműködő értékelő szervezetek bevonásáról szóló tájékoztatót.

Tovább >

2023. március 24, péntek

Maradék nélkül tippek a takarékos ünnephez

Madárcsicsergéssel és virágillattal köszöntött bennünket a tavasz, ráadásul hamarosan kezdetét veszi a húsvéti készülődés is: ilyenkor a családok finomabbnál finomabb ételekkel terítik meg az asztalt. Ugyanakkor az ünnepek során fokozódhat az élelmiszerpazarlás, ezért azt tanácsoljuk, hogy ezt az időszakot is takarékos szemléletben töltsük. Ehhez gyűjtöttünk össze pár ötletet cikkünkben.

Tovább >