Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 95. számú vizsgálat - 8. sz. Nefelejcs Bölcsőde - Nyíregyháza
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 95. számú vizsgálat - 8. sz. Nefelejcs Bölcsőde - Nyíregyháza
95. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
8. sz. Nefelejcs Bölcsőde
(4400 Nyíregyháza, Sarkantyú utca 30-36.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,1 pont |
Menü: Csirkepörkölt törtburgonyával, Csemege uborka
Mintavétel ideje: 2023.06.13.
Korosztály: 1-3 éves
Mintavételi alap: 86 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény
(4400 Nyíregyháza, Tokaji út 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csirkepörkölt törtburgonyával (265 g/adag)
Külső megjelenés: | A csirkepörköltben lévő húsdarabok közel azonos méretűre daraboltak, melyek jellegzetesen sűrű szaftban láthatók. A szaft alapanyagai, paradicsom, paprika, hagyma felismerhetőek, fűszerpaprikával narancssárgára színezettek. A húsdarabok jól tisztítottak, zsírtalanítottak, bőrt és csontot nem tartalmaznak. A törtburgonya halványsárga színű, jól tisztított, alapanyaga főzés után áttörtek. Fűszer szemcsék és zsiradék nem látható rajta. A fogás tetszetős megjelenésű, a két alkotó jól kiegészíti egymás megjelenését. |
Állomány: | A pörkölt alap nem tartalmaz sűrítést, a megfelelő állagát a főtt alkotó alapanyagok adják. A hús kellően átfőtt, puha, omlós, rostjaira bomló, rágási maradéka nincs. A törtburgonya darabjai kellően átfőttek, puhák, szájban elomlók, megfelelően tört, pépesített, nem vizes, nem zsíros hatású. |
Illat: | A fogás illata harmonikus, a csirkepörkölt fűszeres, aromás illata jól kiegészíti a főtt burgonya jellegzetes natúr illatát. |
Íz: | A fogás összhatásában harmonikus, telt, aromás ízű. A csirkepörkölt jellegzetes, fűszeres íze kiegészíti a főtt burgonya natúr ízét. |
Csemege uborka (76 g/adag)
Külső megjelenés: | Fél karikákra darabolt, különböző vastagságú szeletek. Az alapanyag héja jellegzetesen sötétzöld, a zöldség húsa világosabb zöld. A felöntőlé tiszta, apró zöldfűszer szemcsék láthatók benne. |
Állomány: | Jellegzetesen ropogós, lédús állagú. |
Illat: | A savanyúság típusára jellemzően savanykás, ecetes, tiszta. |
Íz: | A savanyúság típusához mérten intenzíven savanyú, ecetes, a felhasznált fűszer, kapor íze érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad
- burgonya
- csemege uborka
- csirke mellfilé
- delikát só nélküli
- fokhagyma
- olaj napraforgóolaj
- só jódozott főzéshez
- fűszerpaprika
- köménymag
- vöröshagyma