Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 41. számú vizsgálat - Nyírmadai Napsugár Óvoda - Nyírmada
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 41. számú vizsgálat - Nyírmadai Napsugár Óvoda - Nyírmada
41. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Nyírmadai Napsugár Óvoda
(4564 Nyírmada, Sugár út 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,5 pont |
Menü: Daragaluska leves, Sült csirkecomb főtt burgonyával, Káposztasaláta
Mintavétel ideje: 2023.06.08.
Mintavételi alap: 171 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Nyírmadai Napsugár Óvoda
(4564 Nyírmada, Sugár út 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (341 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | A tiszta, áttetsző, halványsárga alaplé felületén kellő mennyiségű zsiradékcsepp látható. Az alaplében lévő zöldségek (sárgarépa, fehérrépa) felismerhetőek, közel azonos nagyságúra daraboltak, némelyik darab nem jól tisztított. A karfiolrózsák különböző nagyságúak. Az alaplében a zöldségek mellett, fűszer és zöldfűszer szemcsék és jellegzetes megjelenésű levesbetét látható. A levesbetét különböző méretű, némelyik töredezett, a fogás elnevezésével megegyező, mennyisége megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek puhák, kellően átfőttek. A levesbetét puha, egyenletesen átfőtt, de nem elázott. A zöldségek friss hatásúak, nem tartalmaznak fás részeket. |
Illat: | A fogás illata jellemző, de nem kellően intenzív, a zöldségek és fűszerek illata felismerhető. |
Íz: | A só ízfokozó hatása intenzíven érezhető. A zöldségek és fűszerek íze kevésbé dominál, a levesbetét mennyisége túlzóan sok. |
Sült csirkecomb főtt burgonyával (320 g / adag)
Külső megjelenés: | Csont nélküli, felső csirkecomb, mely nem tartalmaz bőrt. Felülete jellegzetesen kérgesre sült, barnás-vörös színű, felülete fűszerszemcsékkel szórt, vágási felülete világos törtfehér. A hús jól tisztított, zsíros részek nem láthatók. A köret jellegzetes sárga színű tört burgonya, felületén nem látható fűszerezés. Az alapanyag jól tisztított, héj darabok nem láthatóak, a tört darabok között felismerhető kisebb kockára vágott darab is. Tetszetős megjelenésű fogás. |
Állomány: | A sült hús kellően átsült, puha, omlós, szaftos, jól vágható, rágási maradéka nincs. A tört burgonya darabjainak nagy része átfőtt, de néhány kevésbé főtt darab is érezhető benne. |
Illat: | A sült csirkecomb illata kevésbé érezhető, a fűszerek illata kevésbé intenzív, de harmonikus. A főtt burgonya illata jellemzően érezhető, mely jellemző az egész fogásra. |
Íz: | A sült, kellően fűszeres, aromás csirkecomb íze jól kiegészíti a kevésbé fűszerezett, natúr tört burgonya ízét. A nem kellően átfőtt burgonya darabok rontja a fogás élvezeti értékét. |
Káposztasaláta (107 g / adag)
Külső megjelenés: | A felhasznál alapanyag közel azonos méretűre reszelt, de néhány nagyobb levéldarab is felismerhető, jól tisztított. Fűszerszemcsék nem láthatóak, felülete a kismennyiségű felöntő létől fényes hatású. |
Állomány: | A káposzta ropogós, jól rágható, a kevés felöntő lé miatt kissé száraz hatású. |
Illat: | Az elnevezésével összhangban savanykás-édeskés illatú. Az alapanyag jellegzetes illata megjelenik, fűszerezés nem érezhető. |
Íz: | Az elnevezésével összhangban lévő ízvilágú, savanykás-édeskés, az alapanyag íze friss, intenzív, fűszerezés nem érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Anyaghányad nyilvántartás nem áll rendelkezésre.