Szabolcs- Szatmár- Bereg megye- 2. vizsgálat - Nyíregyháza - Hermann Ottó Általános Iskola
Szabolcs- Szatmár- Bereg megye- 2. vizsgálat - Nyíregyháza - Hermann Ottó Általános Iskola
2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Hermann Ottó Általános Iskola (Nyíregyháza, Fő utca 60.)
A menü minősítése:
|
kiválóan |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag |
nem |
|
|
Menü: Kassai burgonyaleves, grízes metélt sárgabarackízzel Mintavétel ideje: 2013. május 13. Napi adag: 70 Főzőkonyha: ELAMEN Zrt., Kikelet Óvoda, 4400 Nyíregyháza, Fazekas J. tér 25. |
|
||||
Részletes érzékszervi minősítés:
Kassai burgonyaleves (0,4 l/adag)
|
Külső megjelenés: |
Fakó, drappos-narancsszínű lében sok kb. 1 cm-es burgonya és sárgarépa kocka. Néhány füstölt hús darabka. Apró narancssárga zsírcseppek, pirospaprika és fűszerszemcsék. Tetszetős. |
|
Állomány: |
A lé sűrűn folyó. A burgonya, a sárgarépa és a hús puhára főzve, de nem szétfőtt. |
|
Illat: |
Enyhén füstölt, kellemesen savanykás, aromás illat. |
|
Íz: |
Kellemes, kissé füstölt, savanykás, tartlamas, harmonikus, ízletes leves. |
|
Részletes összetétel: |
|
Grízes metélt + vegyes gyümölcsíz (25 dkg/adag, + 2dkg/adag)
|
Külső megjelenés: |
Széles metélt tészta, sötétbarna pirított darával. Narancspiros színű lekvár a tetejére öntve. |
|
Állomány: |
A tészta kellően puhára főzött, rugalmas. A dara sötétre pirított, puha, csomómentes. A sárgabarackíz sűrű, homogén. |
|
Illat: |
A sárgabarackíz kellemes, aromás illata dominál, de érezhető a pirított dara jellegzetes szaga is. |
|
Íz: |
Aromás, kellemes, jellegének megfelelő. A sárgabarack lekvár jól kiegészíti a pirított dara intenzív ízét. Harmonikus, ízletes. |
|
Részletes összetétel: |
|
|
Vegyes-gyümölcsíz |
|