null Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 15. számú vizsgálat - Kéki Konyha - Kék

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 15. számú vizsgálat - Kéki Konyha - Kék

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 15. számú vizsgálat - Kéki Konyha - Kék

15. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Kéki Konyha (1515 Kék, Rákóczi utca 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,7 pont

 

 

Menü: Köménymagleves levesgyönggyel, Rántott hal petrezselymes burgonyával és csemegeuborkával

A feltálalt menüről fényképfelvétel nem érkezett be.

Mintavétel ideje: 2019. október 01.

Mintavételi alap : 350 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Kéki Konyha
(1515 Kék, Rákóczi utca 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Köménymagleves levesgyönggyel (452 g + 55 g/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától sárgáspirosasra színezett, opálos jellemző sűrűségű alaplében főtt hagymadarabok, paprikadarabok, zöldfűszerszemcsék láthatóak. Tetején narancsos apró zsírcseppek gyöngyöznek megfelelő mennyiségben. A leveshez tálalt, 0,8 cm átmérőjű, többnyire szabályos gömb alakú, aranybarnára pirított, enyhén olajos, néhol lyukacsos felületű levesgyöngy nem töredezett. Összhatásában harmonikus megjelenésű

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, néhány hagymadarab a szilárd összetevő. A levesgyöngy könnyen roppan, a levesben megfelelően visszapuhul.

Illat:

A leves jellemző illatú, a kömény és a zöldfűszer illata dominál. A levesbetét enyhén olajos-sült illatú.

Íz:

A leves harmonikus, jellemzően fűszerezett, a kömény íze megfelelően érezhető. A levesgyöngy enyhén olajos ízű, a levessel harmonizál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott hal petrezselymes burgonyával (130 g + 404 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, aranybarna színű panírral egyenletesen fedett, megfelelő méretű, rombuszra emlékeztető alakú halszelet metszéslapján a halhús jellemző, törtfehér színű. A köret cikkekre vágott, közel egyenletes méretű, töredezett darabokat is tartalmazó, sárgás színű főtt burgonya, felületén apróra vágott párolt hagyma és kis mennyiségben petrezselyemlevél darabok vannak.

Állomány:

A burgonya puha, jól átfőtt, kissé törmelékes. A halszeleten a panír megfelelő állományú, megfelelően ropog. A halhús jellemző szerkezetű, puha, omlós, szaftos.

Illat:

A burgonya jellegzetes, a zsiradék és a hagyma illata dominál, a petrezselyem illata kevésbé érződik. A bundázott hal jellegzetes frissen sült és megfelelő intenzitású halra jellemző illatú.

Íz:

A burgonya semleges, nem elég petrezselymes ízét a bundázott hal jellegzetes, megfelelő intenzitású sült hal íze karakteresebbé teszi, kompenzálja.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Csemege uborka (104 g /adag)

Külső megjelenés:

3 db hosszában irdalt, kb 5-8 cm hosszú, 2,5 cm átmérőjű uborka olívazöld színű, megfelelően göbös felületű, belseje világosabb színű, magokat tartalmaz.

Állomány:

Állománya puha tapintású, de roppanós, lédús, friss érzetű.

Illat:

Jellemző ecetes-fűszeres illat dominál.

Íz:

Megfelelően savanykás-ecetes-édeskés, harmonikusan ízesített, ízletes.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Köménymagleves

  • búzaliszt
  • étolaj
  • őrölt feketebors
  • pirospaprika, őrölt
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • vöröshagyma
  • levesgyöngy

Rántott hal

  • búzaliszt
  • étolaj
  • zsemlemorzsa
  • tilápia
  • tojás

Petrezselymes burgonya

  • burgonya
  • napraforgó olaj
  • petrezselyemzöld

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >