Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 15. számú vizsgálat - Kéki Konyha - Kék
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 15. számú vizsgálat - Kéki Konyha - Kék
15. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(1515 Kék, Rákóczi utca 2.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,7 pont |
Menü: Köménymagleves levesgyönggyel, Rántott hal petrezselymes burgonyával és csemegeuborkával
A feltálalt menüről fényképfelvétel nem érkezett be.
Mintavétel ideje: 2019. október 01.
Mintavételi alap : 350 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves és felnőtt korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Kéki Konyha
(1515 Kék, Rákóczi utca 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Köménymagleves levesgyönggyel (452 g + 55 g/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától sárgáspirosasra színezett, opálos jellemző sűrűségű alaplében főtt hagymadarabok, paprikadarabok, zöldfűszerszemcsék láthatóak. Tetején narancsos apró zsírcseppek gyöngyöznek megfelelő mennyiségben. A leveshez tálalt, 0,8 cm átmérőjű, többnyire szabályos gömb alakú, aranybarnára pirított, enyhén olajos, néhol lyukacsos felületű levesgyöngy nem töredezett. Összhatásában harmonikus megjelenésű |
Állomány: |
Az alaplé megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, néhány hagymadarab a szilárd összetevő. A levesgyöngy könnyen roppan, a levesben megfelelően visszapuhul. |
Illat: |
A leves jellemző illatú, a kömény és a zöldfűszer illata dominál. A levesbetét enyhén olajos-sült illatú. |
Íz: |
A leves harmonikus, jellemzően fűszerezett, a kömény íze megfelelően érezhető. A levesgyöngy enyhén olajos ízű, a levessel harmonizál.
|
Rántott hal petrezselymes burgonyával (130 g + 404 g /adag)
Külső megjelenés: |
Egy darab, aranybarna színű panírral egyenletesen fedett, megfelelő méretű, rombuszra emlékeztető alakú halszelet metszéslapján a halhús jellemző, törtfehér színű. A köret cikkekre vágott, közel egyenletes méretű, töredezett darabokat is tartalmazó, sárgás színű főtt burgonya, felületén apróra vágott párolt hagyma és kis mennyiségben petrezselyemlevél darabok vannak. |
Állomány: |
A burgonya puha, jól átfőtt, kissé törmelékes. A halszeleten a panír megfelelő állományú, megfelelően ropog. A halhús jellemző szerkezetű, puha, omlós, szaftos. |
Illat: |
A burgonya jellegzetes, a zsiradék és a hagyma illata dominál, a petrezselyem illata kevésbé érződik. A bundázott hal jellegzetes frissen sült és megfelelő intenzitású halra jellemző illatú. |
Íz: |
A burgonya semleges, nem elég petrezselymes ízét a bundázott hal jellegzetes, megfelelő intenzitású sült hal íze karakteresebbé teszi, kompenzálja. |
Csemege uborka (104 g /adag)
Külső megjelenés: |
3 db hosszában irdalt, kb 5-8 cm hosszú, 2,5 cm átmérőjű uborka olívazöld színű, megfelelően göbös felületű, belseje világosabb színű, magokat tartalmaz. |
Állomány: |
Állománya puha tapintású, de roppanós, lédús, friss érzetű. |
Illat: |
Jellemző ecetes-fűszeres illat dominál. |
Íz: |
Megfelelően savanykás-ecetes-édeskés, harmonikusan ízesített, ízletes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Köménymagleves
- búzaliszt
- étolaj
- őrölt feketebors
- pirospaprika, őrölt
- ételízesítő
- őrölt kömény
- só
- vöröshagyma
- levesgyöngy
Rántott hal
- búzaliszt
- étolaj
- zsemlemorzsa
- tilápia
- só
- tojás
Petrezselymes burgonya
- burgonya
- só
- napraforgó olaj
- petrezselyemzöld