null Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 14. számú vizsgálat - Demecser Város Önkormányzata Konyha és Étterem - Demecser

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 14. számú vizsgálat - Demecser Város Önkormányzata Konyha és Étterem - Demecser

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 14. számú vizsgálat - Demecser Város Önkormányzata Konyha és Étterem - Demecser

14. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Demecser Város Önkormányzata Konyha és Étterem (4516 Demecser, Szabolcs vezér u. 4.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,6 pont

 

 

Menü: Póréhagymakrémleves zsemlekockákkal, Mustáros sült tarja tört burgonyával

 

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 26.

Mintavételi alap : 850 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14 éves és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Demecser Város Önkormányzata Konyha és Étterem
(4516 Demecser, Szabolcs vezér u. 4.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Póréhagymakrémleves zsemlekockákkal (540 g/adag)

Külső megjelenés:

Az alapanyagra és a felhasznált sűrítőanyagra jellemző, vajsárgászöldes színű, póréhagymarostokat és zöldfűszerdarabokat tartalmazó krémleves. Tiszta, bontatlan, kereskedelmi fogyasztói csomagolásban kínált, egyenletes méretű és azonos színűre pirított zsemlekocka alkotja a levesbetétet. Összhatásában tetszetős, étvágygerjesztő.

Állomány:

A leves a krémlevesekre jellemzőnél kissé hígabb sűrűségű,  a sűrítés csomómentes, sima, lágy, krémes. Kis mennyiségben póréhagyma-rostokat tartalmaz. A levesbetét megfelelően pirított, roppanós, a levesben kellően felpuhul.

Illat:

A póréhagyma illata kissé gyengén érződik.  A levesbetét pirított zsemlére jellemző, tiszta, semleges illatú.

Íz:

Jellemző, telt, karakteres ízhatású. A levesbetét tiszta ízű, a levessel jól harmonizál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustáros sült tarja tört burgonyával (130 g +368 g /adag)

Külső megjelenés:

A jellemző formájú egész hússzelet jellemzően zsirdékcsíkoktól márványozott, jól tisztított, felülete zsiradéktól fénylik. Metszésfelülete drappos-világosbarna, felülete barnás-pirosasra pirított.A köret darabos-pépesített sárgásfehér színű főtt burgonya. Tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő.

Állomány:

A burgonya puha, jól átfőtt. A hús egyenletesen sült át,  porhanyós, nem kiszáradt felületű, szaftos.

Illat:

A köretnél a főtt burgonya jellemző, tiszta, semleges illata érződik. A hús jellegzetes sült illatában intenzíven érződik a fűszerezés és enyhén a mustár illata.

Íz:

A burgonya jellemző főtt, tiszta ízű. A hús jellemzően sült íze mellett a mustár és a harmonikus fűszerezés dominál. A sóhasználat megfelelő. Összességében ízletes, tartalmas.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Póréhagymakrémleves

  • póréhagyma
  • finomliszt
  • tejföl, 12%
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • só, jódozott
  • főzőkrém és habalap
  • fehérbors
  • póréhagymakrémleves-alappor

Sült tarja

  • sertéstarja
  • sertés fűszerkeverék
  • napraforgó olaj
  • mustár
  • só, jódozott

Tört burgonya

  • burgonya
  • napraforgó olaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >