Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 14. számú vizsgálat - Demecser Város Önkormányzata Konyha és Étterem - Demecser
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 14. számú vizsgálat - Demecser Város Önkormányzata Konyha és Étterem - Demecser
14. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(4516 Demecser, Szabolcs vezér u. 4.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,6 pont |
Menü: Póréhagymakrémleves zsemlekockákkal, Mustáros sült tarja tört burgonyával
Mintavétel ideje: 2019. szeptember 26.
Mintavételi alap : 850 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14 éves és felnőtt korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Demecser Város Önkormányzata Konyha és Étterem
(4516 Demecser, Szabolcs vezér u. 4.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Póréhagymakrémleves zsemlekockákkal (540 g/adag)
Külső megjelenés: |
Az alapanyagra és a felhasznált sűrítőanyagra jellemző, vajsárgászöldes színű, póréhagymarostokat és zöldfűszerdarabokat tartalmazó krémleves. Tiszta, bontatlan, kereskedelmi fogyasztói csomagolásban kínált, egyenletes méretű és azonos színűre pirított zsemlekocka alkotja a levesbetétet. Összhatásában tetszetős, étvágygerjesztő. |
Állomány: |
A leves a krémlevesekre jellemzőnél kissé hígabb sűrűségű, a sűrítés csomómentes, sima, lágy, krémes. Kis mennyiségben póréhagyma-rostokat tartalmaz. A levesbetét megfelelően pirított, roppanós, a levesben kellően felpuhul. |
Illat: |
A póréhagyma illata kissé gyengén érződik. A levesbetét pirított zsemlére jellemző, tiszta, semleges illatú. |
Íz: |
Jellemző, telt, karakteres ízhatású. A levesbetét tiszta ízű, a levessel jól harmonizál.
|
Mustáros sült tarja tört burgonyával (130 g +368 g /adag)
Külső megjelenés: |
A jellemző formájú egész hússzelet jellemzően zsirdékcsíkoktól márványozott, jól tisztított, felülete zsiradéktól fénylik. Metszésfelülete drappos-világosbarna, felülete barnás-pirosasra pirított.A köret darabos-pépesített sárgásfehér színű főtt burgonya. Tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő. |
Állomány: |
A burgonya puha, jól átfőtt. A hús egyenletesen sült át, porhanyós, nem kiszáradt felületű, szaftos. |
Illat: |
A köretnél a főtt burgonya jellemző, tiszta, semleges illata érződik. A hús jellegzetes sült illatában intenzíven érződik a fűszerezés és enyhén a mustár illata. |
Íz: |
A burgonya jellemző főtt, tiszta ízű. A hús jellemzően sült íze mellett a mustár és a harmonikus fűszerezés dominál. A sóhasználat megfelelő. Összességében ízletes, tartalmas. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Póréhagymakrémleves
- póréhagyma
- finomliszt
- tejföl, 12%
- vöröshagyma
- fokhagyma
- só, jódozott
- főzőkrém és habalap
- fehérbors
- póréhagymakrémleves-alappor
Sült tarja
- sertéstarja
- sertés fűszerkeverék
- napraforgó olaj
- mustár
- só, jódozott
Tört burgonya
- burgonya
- só
- napraforgó olaj