null Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 12. számú vizsgálat - Központi Konyha - Ibrány

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 12. számú vizsgálat - Központi Konyha - Ibrány

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 12. számú vizsgálat - Központi Konyha - Ibrány

12. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Központi konyha (4484 Ibrány, Lehel út 59.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,6 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, Zöldbabfőzelék sertésvagdalttal

A feltálalt ételről fényképfelvétel nem érkezett be.

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 24.

Mintavételi alap : 800 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: vegyes korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Ibrány Város Képviselő-testülete
Gazdasági-Műszaki Ellátó és szolgáltató szervezet
(4484 Ibrány, Liliom u.2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (426 g/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű áttetsző alaplében szabálytalan alakúra vágott narancsos sárgarépa és törtfehér gyökérzöldség-kockák, szétfőtt hagymafoszlányok és zöldfűszerlevéldarabok láthatók. A tetején pirospaprikától színezett zsiradékcseppek gyöngyöznek. A levesbetét törtfehér színű fodros masnikocka. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Az alaplé megfelelően hígan folyó, a zöldségek és a levesbetét puhák.

Illat:

A sárgarépa édeskés illata dominál, a többi zöldség illata kevésbé intenzív.

Íz:

Kissé jellegtelen, a sárgarépa édeskés íze dominál, nem elég intenzív ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldbabfőzelék sertésvagdalttal (558 g + 102 g /adag)

Külső megjelenés:

A jellegzetes sűrűségű, sárgás-törtfehér-drappos színű főzelékalapban 1-2 cm-es sárgás-világoszöldes színű vajbabcsíkok láthatók. Tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek. A feltétként tálalt vagdalt őzgerinc formában sütött, 1 cm vastagságú, domború tetejű. Felülete világosbarnára sült, metszéslap világosabb színű, fimomra darált húsból készült, nagyobb mennyiségben dúsítóanyagként használt pékárudarab látható benne.

Állomány:

A főzelék hígabb, csomómentes, sima, a zöldbab kissé túlfőtt. A vagdalt megfelelően átsült, rugalmas,  de vágáskor kissé széteső.

Illat:

A főzelék illatában savanykás-lisztes illat dominál, a vagdalt főtt húsra emlékeztető, enyhén fűszeres illatú.

Íz:

A főzelék íze kissé jellegtelen a lisztes íz dominál. A vagdaltban a jellemző fűszerek íze mellet a dúsítóanyagként használt pékáru íze erősebben érződik.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldségleves

  • sárgarépa, mirelit
  • gyökér, mirelit
  • karalábékocka, mirelit
  • ételízesítő, só nélküli
  • bors
  • fűszerpaprika
  • vöröshagyma
  • olaj
  • liszt
  • tészta, 4 tojásos

Zöldbab főzelék

  • zöldbab, mirelit
  • olaj
  • liszt
  • kristálycukor
  • tejföl, 20%
  • bors
  • ecet
  • babérlevél

Sertésvagdalt

  • comb, sertés
  • kenyér, félbarna
  • olaj
  • vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • bors
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >