Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 12. számú vizsgálat - Központi Konyha - Ibrány
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 12. számú vizsgálat - Központi Konyha - Ibrány
12. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(4484 Ibrány, Lehel út 59.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,6 pont |
Menü: Zöldségleves, Zöldbabfőzelék sertésvagdalttal
A feltálalt ételről fényképfelvétel nem érkezett be.
Mintavétel ideje: 2019. szeptember 24.
Mintavételi alap : 800 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: vegyes korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Ibrány Város Képviselő-testülete
Gazdasági-Műszaki Ellátó és szolgáltató szervezet
(4484 Ibrány, Liliom u.2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (426 g/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás színű áttetsző alaplében szabálytalan alakúra vágott narancsos sárgarépa és törtfehér gyökérzöldség-kockák, szétfőtt hagymafoszlányok és zöldfűszerlevéldarabok láthatók. A tetején pirospaprikától színezett zsiradékcseppek gyöngyöznek. A levesbetét törtfehér színű fodros masnikocka. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
Az alaplé megfelelően hígan folyó, a zöldségek és a levesbetét puhák. |
Illat: |
A sárgarépa édeskés illata dominál, a többi zöldség illata kevésbé intenzív. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, a sárgarépa édeskés íze dominál, nem elég intenzív ízhatású.
|
Zöldbabfőzelék sertésvagdalttal (558 g + 102 g /adag)
Külső megjelenés: |
A jellegzetes sűrűségű, sárgás-törtfehér-drappos színű főzelékalapban 1-2 cm-es sárgás-világoszöldes színű vajbabcsíkok láthatók. Tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek. A feltétként tálalt vagdalt őzgerinc formában sütött, 1 cm vastagságú, domború tetejű. Felülete világosbarnára sült, metszéslap világosabb színű, fimomra darált húsból készült, nagyobb mennyiségben dúsítóanyagként használt pékárudarab látható benne. |
Állomány: |
A főzelék hígabb, csomómentes, sima, a zöldbab kissé túlfőtt. A vagdalt megfelelően átsült, rugalmas, de vágáskor kissé széteső. |
Illat: |
A főzelék illatában savanykás-lisztes illat dominál, a vagdalt főtt húsra emlékeztető, enyhén fűszeres illatú. |
Íz: |
A főzelék íze kissé jellegtelen a lisztes íz dominál. A vagdaltban a jellemző fűszerek íze mellet a dúsítóanyagként használt pékáru íze erősebben érződik. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zöldségleves
- sárgarépa, mirelit
- gyökér, mirelit
- karalábékocka, mirelit
- ételízesítő, só nélküli
- bors
- fűszerpaprika
- vöröshagyma
- olaj
- liszt
- tészta, 4 tojásos
Zöldbab főzelék
- zöldbab, mirelit
- olaj
- liszt
- kristálycukor
- tejföl, 20%
- bors
- ecet
- babérlevél
Sertésvagdalt
- comb, sertés
- kenyér, félbarna
- olaj
- vöröshagyma
- fűszerpaprika
- bors
- tojás
- zsemlemorzsa