Somogy vármegye - 48. számú vizsgálat - Kornélia Cukrászda és Pizzéria - Siófok
Somogy vármegye - 48. számú vizsgálat - Kornélia Cukrászda és Pizzéria - Siófok
48. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Kornélia Cukrászda és Pizzéria
(8600 Siófok, Estike utca 16/a)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,0 pont |
Menü: Zöldborsó leves, Pikáns pörkölt, galuska
Mintavétel ideje: 2023.04.24.
Mintavételi alap: 50 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Szabó Kornélia
(8600 Siófok, Estike utca 16 A.em ép.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsó leves (530 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Világos sárgásbarna átlátszatlan lében borsószemek, sárgarépa- és petrezselyemkockák láthatók. A tetején narancsszínű zsírcseppek úsznak. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségkockák túlfőttek, a borsó kissé lisztes. |
Illat: | Borsó, főtt zöldségek és rántás illata érezhető. |
Íz: | A borsótól és a répától kissé édes, egyébként kissé üres íz. |
Pikáns pörkölt, galuska (368 g + 312 g / adag)
Külső megjelenés: | Élénkpiros paprikás lében változó méretű húskockák és gombaszeletek, zöldpaprika- és hagymacsíkok láthatók. A galuska törtfehér, csillogó felületű, egyenletes méretű, közel egyforma méretű darabokból áll, tetszetős. |
Állomány: | A lé híg. A hús és a gomba jól átfőtt, a gomba kissé roppanós. A galuska puha, kissé kenődik. |
Illat: | A pörkölt intenzíven fűszeres, borsos. A galuska jellegzetes, harmonikus. |
Íz: | A pörkölt fűszeres, kissé üres. A galuska jellegzetes, ízletes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad
Zöldborsóleves
- zöldborsó
- napraforgó étolaj
- só
- feketebors
- kristálycukor
- sárgarépa
- zeller
- búzaliszt
- fűszerpaprika
- ivóvíz
Galuska
- liszt
- tojás
- só
- ivóvíz
Pikáns pörkölt
- sertéscomb/sertéslapocka
- napraforgó étolaj
- vöröshagyma
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- só
- lecsó
- csiperke gomba
- hegyes erős