null Csongrád-Csanád vármegye - 32. számú vizsgálat - Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon főzőkonyhája - Kistelek

Csongrád-Csanád vármegye - 32. számú vizsgálat - Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon főzőkonyhája - Kistelek

Csongrád-Csanád vármegye - 32. számú vizsgálat - Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon főzőkonyhája - Kistelek

32. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon főzőkonyhája
(6760 Kistelek, Kossuth utca 41. (Idősek Otthona))

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,6 pont

Menü: Paradicsomleves, Rakott Burgonya, Vegyesvágott savanyúság

Paradicsomleves, Rakott Burgonya, Vegyesvágott savanyúság

Mintavétel ideje: 2023.03.16.

Mintavételi alap: 148 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Napsugár Integrált Szociális Csongrád-Csanád Vármegye Intézmény
(rád-Csanád Vármegye Intézmény 6.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (374,51 g /adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Téglapiros színű, közepesen sűrű, felületén arányos mennyiségű zsírcseppekkel. A levesben fekete színű fűszerszemcsék láthatóak. A levesbetét arányos mennyiségben van a leveshez képest.
Állomány: Közepesen sűrűn folyó, csomómentes, sima. A betűtészta megfelelően átfőtt, puha.
Illat: Jellegzetes, paradicsomos, édeskés, harmonikus.
Íz: Telt, aromás, édes, kellemesen savanykás.

Rakott Burgonya (505,31 g / adag)

Külső megjelenés: Egymásra helyezett világossárga színű főtt burgonya, szeletelt füstölt kolbász és lecsókolbász, valamint főtt tojás. Tetején arányaiban kevés tejföl szerű készítmény. Alján narancssárga színű zsiradékos szaft látható. Fekete és zöld fűszerszemcsékkel tarkított. A kolbász sötétebb, a lecsókolbász világosabb vörösesbarna színű.
Állomány: A burgonya jól átfőtt, a tojás keményre főtt. A kolbászok jól rághatóak, rágási maradék nélküliek. A tejföl krémes. A rakott burgonya szaftos, nem száraz.
Illat: Fűszeres, jellegzetes, tejfölös, kolbászos.
Íz: Az összetevőkre jellemző, de íze nem harmonikus, a kolbász kevésbé ízletes, a burgonya kissé vizes érzetű.

Vegyesvágott savanyúság (73,69 g / adag)

Külső megjelenés: Közel egyenletesen szeletelt fehér színű káposzta, benne zöld színű zöldparadicsom és uborkaszeletek, valamint néhány piros színű paprikadarab keveréke. Néhány káposzta szelet fekete foltos, rosszul tisztított. Az összetevők aránya nem egyenletes. Kevés lé volt a savanyúságon.
Állomány: A káposzta és a paprika ropogós, az uborka puha. A zöldparadicsom rugalmas.
Illat: Kellemesen savanykás, ecetes, de gyenge illatú, kevésbé harmonikus.
Íz: A sav-cukor arány nem harmonikus, édeskés, gyengén ecetes. Kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel/anyaghányad

Paradicsomleves, Rakott Burgonya, Vegyesvágott savanyúság

  • sertés lapocka
  • lecsókolbász
  • füstölt kolbász
  • étolaj
  • tejföl 20 %
  • tojás, fertőtlenített héjú
  • rizs, B
  • liszt
  • betűtészta
  • eperlevél
  • kristálycukor
  • folyékony édesítőszer
  • bors, fekete, őrölt
  • ételízesítő
  • burgonya
  • petrezselyem zöld
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zeller kocka mirelit
  • húslevesalap, mirelit
  • vegyes vágott savanyúság
  • paradicsom sűrítmény
  • cékla befőtt

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >