Csongrád-Csanád vármegye - 32. számú vizsgálat - Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon főzőkonyhája - Kistelek
Csongrád-Csanád vármegye - 32. számú vizsgálat - Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon főzőkonyhája - Kistelek
32. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon főzőkonyhája
(6760 Kistelek, Kossuth utca 41. (Idősek Otthona))
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,6 pont |
Menü: Paradicsomleves, Rakott Burgonya, Vegyesvágott savanyúság
Mintavétel ideje: 2023.03.16.
Mintavételi alap: 148 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Napsugár Integrált Szociális Csongrád-Csanád Vármegye Intézmény
(rád-Csanád Vármegye Intézmény 6.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves (374,51 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Téglapiros színű, közepesen sűrű, felületén arányos mennyiségű zsírcseppekkel. A levesben fekete színű fűszerszemcsék láthatóak. A levesbetét arányos mennyiségben van a leveshez képest. |
Állomány: | Közepesen sűrűn folyó, csomómentes, sima. A betűtészta megfelelően átfőtt, puha. |
Illat: | Jellegzetes, paradicsomos, édeskés, harmonikus. |
Íz: | Telt, aromás, édes, kellemesen savanykás. |
Rakott Burgonya (505,31 g / adag)
Külső megjelenés: | Egymásra helyezett világossárga színű főtt burgonya, szeletelt füstölt kolbász és lecsókolbász, valamint főtt tojás. Tetején arányaiban kevés tejföl szerű készítmény. Alján narancssárga színű zsiradékos szaft látható. Fekete és zöld fűszerszemcsékkel tarkított. A kolbász sötétebb, a lecsókolbász világosabb vörösesbarna színű. |
Állomány: | A burgonya jól átfőtt, a tojás keményre főtt. A kolbászok jól rághatóak, rágási maradék nélküliek. A tejföl krémes. A rakott burgonya szaftos, nem száraz. |
Illat: | Fűszeres, jellegzetes, tejfölös, kolbászos. |
Íz: | Az összetevőkre jellemző, de íze nem harmonikus, a kolbász kevésbé ízletes, a burgonya kissé vizes érzetű. |
Vegyesvágott savanyúság (73,69 g / adag)
Külső megjelenés: | Közel egyenletesen szeletelt fehér színű káposzta, benne zöld színű zöldparadicsom és uborkaszeletek, valamint néhány piros színű paprikadarab keveréke. Néhány káposzta szelet fekete foltos, rosszul tisztított. Az összetevők aránya nem egyenletes. Kevés lé volt a savanyúságon. |
Állomány: | A káposzta és a paprika ropogós, az uborka puha. A zöldparadicsom rugalmas. |
Illat: | Kellemesen savanykás, ecetes, de gyenge illatú, kevésbé harmonikus. |
Íz: | A sav-cukor arány nem harmonikus, édeskés, gyengén ecetes. Kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Paradicsomleves, Rakott Burgonya, Vegyesvágott savanyúság
- sertés lapocka
- lecsókolbász
- füstölt kolbász
- étolaj
- tejföl 20 %
- tojás, fertőtlenített héjú
- rizs, B
- liszt
- betűtészta
- eperlevél
- kristálycukor
- folyékony édesítőszer
- bors, fekete, őrölt
- só
- ételízesítő
- burgonya
- petrezselyem zöld
- sárgarépa
- vöröshagyma
- zeller kocka mirelit
- húslevesalap, mirelit
- vegyes vágott savanyúság
- paradicsom sűrítmény
- cékla befőtt