Somogy vármegye - 30. számú vizsgálat - Trattoria la Prima - Kaposvár
Somogy vármegye - 30. számú vizsgálat - Trattoria la Prima - Kaposvár
30. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Trattoria la Prima
(7400 Kaposvár, Fő utca 2/0)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,4 pont |
Menü: Tárkonyos jérceraguleves, Cukorborsófőzelék+ vagdalt
Mintavétel ideje: 2023.07.03.
Mintavételi alap: 60 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
FLOTTA GRANDE Kft.
(7400 Kaposvár, Nagyszeben utca 20.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tárkonyos jérceraguleves (478 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Krém színű, apró zsírcseppes lében sárgarépa kockák, gomba szeletek, zöldborsó, pirított hagyma, húskockák és galuska látható. A leves felszínén fűszerdarabok úsznak. |
Állomány: | A lé híg, zöldségek, a húskockák átfőttek, a galuska kissé túlfőtt. |
Illat: | Kellemes, tárkonyos, hagymás illatú. |
Íz: | Jellegének megfelelő, kissé sós. |
Cukorborsófőzelék+ vagdalt (432 g + 129 g / adag)
Külső megjelenés: | Krém színű alaplében zöldborsószemek, pirított hagyma darabok, apró sárgarépa darabok és fűszerszemcsék láthatók. A vagdalt szelet barna színű, teteje megpirult, az alja világosabb. |
Állomány: | A főzelék sűrűn folyó, a borsó átfőtt, a vagdalt átsült, néhány rágósabb darabot tartalmaz. |
Illat: | A főzelék zöldborsó illatú, a vagdalt illata jellegtelen. |
Íz: | A főzelék ízében a zöldborsó dominál, kissé sós, a vagdalt jellegtelen, gyengén fűszerezett. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Tárkonyos jérceragu leves
- csirkemellfilé
- vöröshagyma
- zöldborsó
- sárgarépa
- étolaj
- só
- tárkony (szárított)
- őrölt bors
- tejszín
- citromlé
- champignon gomba
Cukorborsófőzelék fasírttal
- zöldborsó
- vöröshagyma
- étolaj
- só
- őrölt bors
- liszt
- tejföl
- petrezselyemzöld friss
- sertéslapocka
- kebyér
- tojás
- só
- őrölt bors
- fokhagyma
- étolaj