null Somogy vármegye - 26. számú vizsgálat - OLIVÉR BISTRO - Kaposvár

Somogy vármegye - 26. számú vizsgálat - OLIVÉR BISTRO - Kaposvár

Somogy vármegye - 26. számú vizsgálat - OLIVÉR BISTRO - Kaposvár

26. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
OLIVÉR BISTRO 
(7400 Kaposvár, Szent Imre utca 2/A)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,0 pont

Menü: Lencseleves, Tarhonyás hús, Csemege ízesítésű uborka édesítőszerrel (nem hőkezelt)

Lencseleves, Tarhonyás hús, Csemege ízesítésű uborka édesítőszerrel  (nem hőkezelt)

Mintavétel ideje: 2023.05.08.

Mintavételi alap: 3 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Olivér Bistro Bt.
(7400 Kaposvár, Szent Imre utca 2/A)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lencseleves (548 g/adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Barna színű, átlátszatlan lében lencseszemek, karikára vágott sárgarépa, kevés csipetke és zöldfűszer látható. Felületén zsírcseppek és tejfölpöttyök.
Állomány: A leves közepesen sűrű, az összetevők puhák.
Illat: Jellegének megfelelő, nem túl intenzív.
Íz: Megfelelően fűszerezett, lencse ízű.

Tarhonyás hús (422 g / adag)

Külső megjelenés: Halványbarna kissé pirult gépi tarhonya,barna húskockák és néhány paprikadarab pirospaprikás szaftban.
Állomány: Tarhonyaszemek különállóak, jól készültek, a hús puha, omlós.
Illat: Intenzív, pörkölt illatú.
Íz: Harmonikus, megfelelően fűszerezett.

Részletes összetétel/anyaghányad

Lencseleves

  • pirított szalonna
  • lencse
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • ecet
  • tejföl
  • delikát
  • zöldséegzöld
  • napraforgó olaj
  • finomliszt

Tarhonyás hús

  • sertéslapocka
  • vöröshagyma
  • napraforgó olaj
  • fűszerpaprika
  • paprika
  • paradicsom
  • tarhonya
  • ételízesítő
  • víz

Rizi-bizi

  • jázmin rizs
  • étolaj
  • mirelit zöldborsó

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >