Somogy vármegye - 25. számú vizsgálat - Vendéglátó létesítmény - Kaposvár
Somogy vármegye - 25. számú vizsgálat - Vendéglátó létesítmény - Kaposvár
25. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Vendéglátó létesítmény
(7400 Kaposvár, Városház utca 4.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,0 pont |
Menü: Kolbászos burgonyaleves, Rántott csirkeszárny , Rizi-bizi
Mintavétel ideje: 2023.06.05.
Mintavételi alap: 25 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
RV Vendéglátó Kft.
(7400 Kaposvár, Szántó utca 5.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Kolbászos burgonyaleves (435 g/adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Narancssárgás-pirosas lében krumplikockák, sárga-és fehérrépa valamint füstölt kolbász karikák. Csipet tészta levesbetéttel. Tetején nagy mennyiségű piros zsíradékcseppel. |
Állomány: | A lé híg, kissé zsíros, az összetevői átfőttek, puhák. A csipet kissé elpuhult. |
Illat: | Füstölt kolbász illata dominál. |
Íz: | Kolbász íze dominál, füstös, fűszeres, csípős, kellően sós, kissé savanykás. |
Rántott csirkeszárny , Rizi-bizi (264 g+175 g / adag)
Külső megjelenés: | Fehér, kissé összetapadt rizsszemek, viszonylag kevés apró, töppedt cukorborsó szemmel. A csirkeszárny egész szárny, aranybarnára sült, folyamatos panírban. |
Állomány: | A panír ropogósra sült, a hús puha, omlós. A rizs olajos, egyenőtlenül főtt, kemény szemeket is tartalmaz, ragacsos. |
Illat: | A rizibizi és a rántott csirke is tipikus, jellegzetes illatú. Kellemes összhatás. |
Íz: | Hús harmonikus, megfelelően sós. A rizs kissé íztelen. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Kolbászos burgonyaleves
- vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- fokhagyma
- étolaj
- só
- majoranna morzsolt
- liszt
- fűszerpaprika
- szárazkolbász
- burgonya
Rántott csirkeszárny
- csirkeszárny
- tojás
- só
- liszt
Rizi-bizi
- jázmin rizs
- étolaj
- só
- mirelit zöldborsó