null Somogy vármegye - 24. számú vizsgálat - Beluga Étterem - Kaposvár

Somogy vármegye - 24. számú vizsgálat - Beluga Étterem - Kaposvár

Somogy vármegye - 24. számú vizsgálat - Beluga Étterem - Kaposvár

24. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Beluga Étterem
(7400 Kaposvár, Ond Vezér utca 1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,0 pont

Menü: Daragaluska leves, Chilis-babos sertésragu, rizs, 

Daragaluska leves, Chilis-babos sertésragu, rizs


Mintavétel ideje: 2023.05.30.

Mintavételi alap: 50 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Beluga Catering Kft.
(7400 Kaposvár, Ond Vezér utca 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (500 g/adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Barnássárga opálos lében kisméretű daragaluska, sárgarépakockák és zöldfűszer foszlányok láthatóak.
Állomány: A lé híg, az összetevők jól átfőttek.
Illat: A fogásra jellemző, a daragaluska illata dominál.
Íz: Kellően fűszeres, ízletes, jellegzetes.

Chilis-babos sertésragu, rizs (220 g + 295 g / adag)

Külső megjelenés: Barnáspiros szaftban sertéshúskockák, sárga kukoricaszemek és sötét babszemek láthatóak. Tetején zsírcseppek úsznak. A rizs törtfehér, hosszúszemű, a szemek nem tapadnak össze.
Állomány: A rizs egy-két szívós szemet tartalmaz. A szaft sűrű, a hús és a zöldség jól átfőtt.
Illat: Intenzíven fűszeres. A köret jellegzetes rizsillatú.
Íz: Ízletes, jellegzetes, fűszeres, enyhén csíp.

Részletes összetétel/anyaghányad

Daragaluska leves

  • tisztított sárgarépa
  • olaj
  • víz
  • ételízesítő
  • búzadara

Chilis-babos sertésragu, rizs

  • sertéshús
  • vörösbab
  • morzsolt kukorica
  • vöröshagyma
  • ketchup
  • chili paprika
  • víz
  • olaj
  • ételízesítő

Párolt rizs

  • rizs
  • víz 
  • olaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >