Somogy vármegye - 23. számú vizsgálat - Kassai Fogadó - Kaposmérő
Somogy vármegye - 23. számú vizsgálat - Kassai Fogadó - Kaposmérő
23. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Kassai Fogadó
(7521 Kaposmérő, Rákóczi utca 9/510/2 hrsz.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 17,8 pont |
Menü: Zöldborsó leves, Rántott csirkemell szelet, burgonyapüré
Mintavétel ideje: 2023.04.11.
Mintavételi alap: 25 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kilimó Kft.
(7521 Kaposmérő, Kossuth utca 101.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsó leves (440 g/adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Barnáspiros lében élénkzöld cukorborsó szemek, sárgarépa, fehérrépa és zöldfűszer darabok és galuska látható. A leves tetején pirospaprikától színezett zsírcseppek. |
Állomány: | A leves hígan folyó, az összetevők kissé túlföttek. |
Illat: | A sűrítőanyag illata dominál, zöldségek illatát elnyomja. |
Íz: | Erősen borsos, csípős íz dominál, zöldborsó édes íze enyhén érződik. |
Rántott csirkemell szelet, burgonyapüré (168 g+290 g / adag)
Külső megjelenés: | Három közel azonos, kb. féltenyérnyi méretű szelet aranybarnára sült rántott csirkemell. Világos sárga burgonyapüré. |
Állomány: | A hús átsült, puha, a panír ropogós. A burgonyapüré kissé darabos állagú. |
Illat: | Jellegének megfelelő, harmonikus illat. |
Íz: | Jellegének megfelelő, harmonikus ízhatás. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Zöldborsó leves
- fűszerpaprika
- étolaj
- vöröshagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- vegeta
- feketebors, őrölt
- oliva olaj
- zöldborsó
- só
- liszt
- rama
- tojás
Rántott csirkemell szelet, burgonyapüré
- burgonya
- csirkemell filé
- zsemlemorzsa
- vaj
- tej 1,5 %
- só
- liszt
- zojás
- pálmazsír
- tej 2,8 %