null Somogy vármegye - 23. számú vizsgálat - Kassai Fogadó - Kaposmérő

Somogy vármegye - 23. számú vizsgálat - Kassai Fogadó - Kaposmérő

Somogy vármegye - 23. számú vizsgálat - Kassai Fogadó - Kaposmérő

23. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Kassai Fogadó 
(7521 Kaposmérő, Rákóczi utca 9/510/2 hrsz.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,8 pont

Menü: Zöldborsó leves, Rántott csirkemell szelet, burgonyapüré

Mintavétel ideje: 2023.04.11.

Mintavételi alap: 25 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kilimó Kft.
(7521 Kaposmérő, Kossuth utca 101.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsó leves (440 g/adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Barnáspiros lében élénkzöld cukorborsó szemek, sárgarépa, fehérrépa és zöldfűszer darabok és galuska látható. A leves tetején pirospaprikától színezett zsírcseppek.
Állomány: A leves hígan folyó, az összetevők kissé túlföttek.
Illat: A sűrítőanyag illata dominál, zöldségek illatát elnyomja.
Íz: Erősen borsos, csípős íz dominál, zöldborsó édes íze enyhén érződik.

Rántott csirkemell szelet, burgonyapüré (168 g+290 g / adag)

Külső megjelenés: Három közel azonos, kb. féltenyérnyi méretű szelet aranybarnára sült rántott csirkemell. Világos sárga burgonyapüré.
Állomány: A hús átsült, puha, a panír ropogós. A burgonyapüré kissé darabos állagú.
Illat: Jellegének megfelelő, harmonikus illat.
Íz: Jellegének megfelelő, harmonikus ízhatás.

Részletes összetétel/anyaghányad

Zöldborsó leves

  • fűszerpaprika
  • étolaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • vegeta
  • feketebors, őrölt
  • oliva olaj
  • zöldborsó
  • liszt
  • rama
  • tojás

Rántott csirkemell szelet, burgonyapüré

  • burgonya
  • csirkemell filé
  • zsemlemorzsa
  • vaj
  • tej 1,5 %
  • liszt
  • zojás
  • pálmazsír
  • tej 2,8 %

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >