null Somogy-vármegye - 179. számú vizsgálat -Ikafalvi Farkas Béla Idősek Otthona Tálalókonyha - Taszár

Somogy-vármegye - 179. számú vizsgálat -Ikafalvi Farkas Béla Idősek Otthona Tálalókonyha - Taszár

Somogy-vármegye - 179. számú vizsgálat -Ikafalvi Farkas Béla Idősek Otthona Tálalókonyha - Taszár

179. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Ikafalvi Farkas Béla Idősek Otthona Tálalókonyha
(7261 Taszár, Lakótelep 6.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,9

Menü: Májgaluska leves, Paradicsomos káposzta, Sertés sült, Pogácsa

Májgaluska leves, Paradicsomos káposzta , Sertés sült, Pogácsa
Mintavételi alap: 60 adag
Mintavétel ideje: 2022.07.05.

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kaposvári Református Egyházközség
(7400 Kaposvár, Kossuth Lajos utca 23.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluska leves (317 g /adag)

Külső megjelenés: Enyhén opálos sárgás lében eltérő méretű és alakú májgaluska darabok, sárgarépa és petrezselyemdarabok láthatóak. Petrezselyemzöld foszlányok és sötét fűszeszemcsék is úsznak benne.
Állomány: A lé hígan folyó, a galuska és a zöldségek is túlságosan puhák.
Illat: Jellegzetes májgaluska- és húslevesillat.
Íz: Jellegzetes, ízletes, kissé borsos.

 

Paradicsomos káposzta, Sertés sült (365 g + 46 g /adag)

Külső megjelenés: Élénkpiros mártásban rövid szálakra vágott káposzta és egybensült húsból vágott barnás hússzelet látható, ami zsíros rétegeket is tartalmaz.
Állomány: A káposzta roppanós, a mártás sűrű. A hús puha, omlós.
Illat: A főzelék és a hús illata is jellegzetes, intenzív.
Íz: A főzelék édeskés, káposztás, kissé savanykás, a hús megfelelően fűszeres.

 

Pogácsa (53 g /adag)

Külső megjelenés: Aranybarnára sült kerek pogácsa. Teteje kockásra vágott, fényes.
Állomány: Puha, kissé tapad a szájban.
Illat: Kelt tésztára jellemző, harmonikus.
Íz: Megfelelően sós, jellegzetes kelttészta-íz.

Részletes összetétel/ anyaghányad:

Májgaluska leves:

  • vöröshagyma
  • máj
  • húsleves zöldség
  • búzadara
  • tojás
  • majoranna
  • őrölt bors
  • étolaj
  • petrezselyemzöld

Paradicsomos káposzta:

  • vöröshagyma
  • étolaj
  • káposzta
  • paradicsompüré
  • élesztő
  • tej
  • margarin
  • zsír

Pogácsa:

  • tejföl
  • tojás
  • élesztő
  • tej
  • margarin
  • zsír

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >