Somogy vármegye - 172. számú vizsgálat - Elemózsia Étkezde Nonprofit Kft. Főzőkonyha - Szentbalázs
Somogy vármegye - 172. számú vizsgálat - Elemózsia Étkezde Nonprofit Kft. Főzőkonyha - Szentbalázs
172. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Elemózsia Étkezde Nonprofit Kft. Főzőkonyha
(7472 Szentbalázs, Fő utca 82.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,7 |
Menü: Daragaluska leves, Gombás tokány , szarvacska tészta
Mintavételi alap: 19 adag
Mintavétel ideje: 2022.11.02.
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Elemózsia Étkezde Nonprofit Kft.
(7472 Szentbalázs, Fő utca 82.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (645 g /adag)
Külső megjelenés: | Sárga, enyhén opálos lében különböző méretű sárgarépaszeletek és daragaluska darabok, zöldfűszer foszlányok láthatóak. Tetején sárga zsírcseppek úsznak. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a sárgarépa és a galuska jól átfőtt. |
Illat: | Jellegzetes, harmonikus, enyhén fűszeres. |
Íz: | Ízletes, jellegzetes, ételízesítő íze érezhető. |
Gombás tokány , szarvacska tészta (179 g + 194 g /adag)
Külső megjelenés: | Szürkésbarna mártásban egyforma méretű húskockák, változó méretű gombaszeletek láthatóak. Tetején narancssárga zsírcseppek úsznak. A szarvacska tészta sárga, ép, szabályos darabkákból áll. |
Állomány: | A mártás a fogásnak megfelelő sűrűségű, a hozzávalók jól átfőttek. A tészta jól átfőtt, nem tapadnak össze a darabkák. |
Illat: | A tokány intenzíven fűszeres, a tészta jellegzetes gabonaillatú. |
Íz: | Ízletes, jellegzetes. Az összhatás harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Daragaluska leves:
- feketebors, őrölt
- jódozott vákumsó
- finomliszt
- kristálycukor
- ételízesítő, sómentes
- petrezselyemzöld
- sárgarépa
- tojás
- étolaj
- fokhagymakrém
- búzadara
Gombás tokány:
- fűszerpaprika, csemege
- feketebors, őrölt
- lecsó, natur
- gomba
- vákumsó, jódozott
- finomliszt
- ételízesítő, sómentes
- kenyérszalonna
- étolaj
- seetéslapocka
- vöröshagyma
- tejföl, 12 %
- fokhagymakrém
Tészta köret:
- szarvacska tészta
- vákumsó, jódozott
- étolaj