null Somogy - vármegye - 160. számú vizsgálat - Vendégváró - Nagybajom

Somogy - vármegye - 160. számú vizsgálat - Vendégváró - Nagybajom

Somogy - vármegye - 160. számú vizsgálat - Vendégváró - Nagybajom

160. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Vendégváró
(7561 Nagybajom, Kossuth utca 10/a)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,5

Menü: Reszelt tészta leves, Zöldbab főzelék, Vagdalt

Reszelt tészta leves, Zöldbab főzelék , Vagdalt, Kenyér


Mintavétel ideje: 2022.08.29.

Mintavételi alap : 330 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Nagybajomi Vendégváró Kft.
(7561 Nagybajom, Fő utca 40.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Reszelt tészta leves (208 g /adag)

Külső megjelenés: Halványsárga átlátszatlan lében sárgarépa fehérrépa, karalábé darabok és reszelt tészta látható, a lé tetején petrezselyem darabok úsznak.
Állomány: A lé híg, a tészta és a zöldségek átfőttek, a karalábé roppanós.
Illat: Jellegének megfelelő, zöldséges illatú, intenzitása kissé gyenge.
Íz: Jellegének megfelelő, zöldséges ízű, az ízfokozó íze érezhető.

Zöldbab főzelék, Vagdalt (217 g + 70 g / adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű sűrű lében közel azonos nagyságú darabolt zöldbab és burgonya láthat. A vagdalt formázott, szeletelt, világos színű, külseje pirított.
Állomány: A lé sűrűn folyó, a zöldségek átfőttek. A vagdalt puha, pépes, nyers hatású.
Illat: A főzelék kissé jellegtelen, a vagdalt kissé nyers illatú.
Íz: A főzelék és a vagdalt natúr, gyengén fűszerezett, kissé nyers ízű.

Kenyér (56 g / adag)

Külső megjelenés: Szeletelt kenyér, világos barna bélzetű, aranybarna héjjal. Egyenletesen lazított.
Állomány: Egyenletesen lazított, rugalmas, puha, szájban kissé összeáll.
Illat: Kellemes, savanykás illat.
Íz: Kellemes, savanykás ízű.

Részletes összetétel/ anyaghányad:

Reszelttészta leves:

  • bors
  • zöldséges fűszerkeverék, só nélkül
  • karalábé
  • búzaliszt, BL55
  • olaj, napraforgóolaj
  • petrezselyemgyökér
  • petrezselyemzöld
  • sárgarépa
  • tojás, egész
  • vöröshagyma
  • zeller, gumó

Zöldbabfőzelék:

  • bors
  • burgonya, téli
  • fokhagyma
  • magyarosalap
  • búzaliszt, BL55
  • napraforgóolaj
  • petrezselyemzöld
  • tejföl, 12 % zsírtartalmú
  • vöröshagyma
  • zöldbab, mirelit

Vagdalt:

  • bors
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő, hozzáadott só nélkül
  • olaj, napraforgó
  • sertéslapocka
  • tojás, egész
  • vizes zsemle
  • vöröshagyma
  • zsemlemorzsa

Kenyér (félbarna)


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >