Somogy vármegye - 12. számú vizsgálat - Lagom Bistro és Café - Kaposvár
Somogy vármegye - 12. számú vizsgálat - Lagom Bistro és Café - Kaposvár
12. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Lagom Bistro és Café
(7451 Kaposvár, Kaposfüredi út 4.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,4 pont |
Menü: Tyúkhúsleves, Tejszínes mustáros csirkeragu, főtt tészta
Mintavétel ideje: 2022.02.21.
Mintavételi alap : 20 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály:
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
DODO BRAND Kft.
(7400 Kaposvár, Kaposfüredi út 4.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tyúkhúsleves (336 g /adag)
Külső megjelenés: | Barnássárga, opálos lében cérnametélt, sárgarépa- és petrezselyemkockák láthatóak. A lé túlságosan sötét, a zöldség rosszul tisztított. |
Állomány: | A lé hígan folyik, a zöldség és a tészta jól átfőtt. A zöldség héja érezhető. |
Illat: | Húslevesre jellemző, zöldségillat is érezhető. |
Íz: | Túlságosan sós. |
Tejszínes mustáros csirkeragu, főtt tészta (172 g + 149 g /adag)
Külső megjelenés: | Sárga, zsírtól kissé csillogó orsótészta. Átlátszatlan bézs színű szószban csirkemell kockák és gombaszeletek láthatóak. |
Állomány: | A tészta, a hús és a gomba is jól átfőtt. A szósz sűrű. |
Illat: | A ragu mustáros, tejfölös illatú. A tészta illata jellegzetes. |
Íz: | A fogásra jellemző, kissé íztelen. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Tyúkhúsleves:
- cérnametélt
- feketebors egész
- fokhagyma
- karalábé
- petrezselyem gyökér
- petrezselyemzöld
- sárgarépa
- só
- tyúk
- vöröshagyma
- zeller
Tejszínes mustáros csirkeragu, főtt tészta:
- csirkemell filé
- vöröshagyma
- fokhagyma
- mustár
- gomba
- só
- bors
- vegeta
- főzőtejszín (Debic)
- orsó tészta