Somogy vármegye megye - 10. számú vizsgálat - Turul Étterem - Kaposvár
Somogy vármegye megye - 10. számú vizsgálat - Turul Étterem - Kaposvár
10. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Turul Étterem
(7400 Kaposvár, Kisfaludy utca 9.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 10,8 pont |
Menü: Felesborsó leves, Tökfőzelék, sertéspörkölt
Mintavétel ideje: 2022.02.14.
Mintavételi alap : 40 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
JÄGER Kereskedelmi és Vendéglátó Bt.
(7400 Kaposvár, Pécsi út 285.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Felesborsó leves (491 g /adag)
Külső megjelenés: | Sárgásbarna átlátszatlan lében kevés őröltbors-szemcse látható. |
Állomány: | Sűrűn folyó, kissé csomós. |
Illat: | Enyhén fűszeres, fokhagymás. |
Íz: | Fokhagymás, kissé túlságosan borsos. |
Tökfőzelék, sertéspörkölt (336 g /adag)
Külső megjelenés: | A főzelék paprikától sötét narancssárga, felületén zsírcseppek láthatóak. Fehér csomók, kaporfoszlányok és néhány szál gyalult tök található benne. A pörkölt leve erőteljesen piros, különböző méretű húskockák és húsfoszlányok láthatóak benne. |
Állomány: | A tökfőzelék sűrű, csomós. A tök szétfőtt benne, szinte pépes. A pörkölt túlfőtt, sok húskocka szétesett. |
Illat: | A pörkölt alig fűszeres, a főzelék jellegtelen. |
Íz: | Íztelen, jellegtelen, nem harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Felesborsó leves:
- víz
- sárgaborsó
- só
- búzafinomliszt
- fokhagyma
- őrölt feketebors
- vöröshagyma
- főzőtejszín
- vaj
- tejföl
Tökfőzelék:
- tök
- búzaliszt
- étolaj
- só
- vöröshagyma
- cukor
- fűszerpaprika
- kapor
- ecet
- csontlé
Sertéspörkölt:
- setés comb
- vöröshagyma
- zöldpaprika
- étolaj
- paradicsom
- fokhagyma
- só
- fűszerpaprika
- őrölt feketebors