null Somogy megye- 94. számú vizsgálat - Kersák –Tanya „Csodatábor” Tálalókonyha "CSODATÁBOR" - Siófok

Somogy megye- 94. számú vizsgálat - Kersák –Tanya „Csodatábor” Tálalókonyha "CSODATÁBOR" - Siófok

Somogy megye- 94. számú vizsgálat - Kersák –Tanya „Csodatábor” Tálalókonyha "CSODATÁBOR" - Siófok

94. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Kersák –Tanya „Csodatábor” Tálalókonyha 
(8600 Siófok, Töltényi u.2.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,2 pont

 

 

Menü: Lestyános burgonyaleves, Dubarry sertésborda tavaszi rizzsel


 

Mintavétel ideje: 2020. július 01.

Mintavételi alap : 27adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Ötös-Fogat Étterem
(8600 Siófok, Dózsa György u. 53.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lestyános burgonyaleves (290 g /adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsosra színezett opálos alaplében nagy méretűre darabolt sárgásfehér színű burgonyakockák, narancsos színű sárgarépa és fehér színű gyökérzöldség karikák, apró zöldfűszerlevelek láthatóak. A leves tetején kis mennyiségben zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne több zöldségtörmelék úszik,  apró csipetketészta a levesbetét. Tetszetős megjelenésű, házias leves.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó. A zöldségek egyenletes puhaságúra főttek.

Illat:

Az elnevezésre jellemző, a burgonya illata mellett a bors és a fűszerek illata dominál.

Íz:

Jellemző, savanykás-burgonyás, borsos, kissé csípős.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dubarry sertésborda tavaszi rizzsel (96 g + 189g/adag)

Külső megjelenés:

Egy fél szelet,  kb. 8 x 6 cm nagyságú, 1 cm vastagságú, jellemző formájú, törtfehér színű hússzelet tetején besamel mártásban szürkésbarna főtt karfioldarabok és tetején krémszínű, olvasztott sajt látható. A sajt néhány helyen megpirult. A köretként tálalt rizs törtfehér színű, apró szemű. a rizs élénksárga kukoricaszemekkel, narancsos sárgarépakockákkal és zöldborsószemekkel egyenletesen elkevert.

Állomány:

 A rizs és a zöldségek megfelelően átfőttek. A hús kellően átsült, szélein kissé túlsütött, kissé száraz, a karfiol túlfőtt, a sajt rugalmas.

Illat:

A rizsköret illatában a zöldborsó dominál. A hús illatában a karfiol illata érződik intenzíven, kissé kesernyés illatú.

Íz:

A rizsköret ízében a zöldborsó és kukorica íze dominál, a hús harmonikus ízű, enyhén sós, a sajt miatt enyhén füstölt ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A kitálalt menühöz tartozó anyaghányad-nyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >