null Somogy megye- 93. számú vizsgálat - Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Képző és Pihenő Központ főzőkonyha - Balatonboglár

Somogy megye- 93. számú vizsgálat - Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Képző és Pihenő Központ főzőkonyha - Balatonboglár

Somogy megye- 93. számú vizsgálat - Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Képző és Pihenő Központ főzőkonyha - Balatonboglár

93. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Képző és Pihenő Központ főzőkonyha 
(8638 Balatonboglár, Hunyadi u. 96/A)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14.9 pont

 

 

Menü: Brokkolikrémleves, Rántott csirkemell kukoricás rizzsel és csemegeuborkával


 

 

 

Mintavétel ideje: 2020. június 30.

Mintavételi alap : 30 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt és idős korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
LELLE-KER Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft.
(8638 Balatonlelle, Munkácsy M. u. 53.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkolikrémleves (432 g /adag)

Külső megjelenés:

Halványzöld, opálos, kissé csomós, sűrű lében zöld, a brokkolivirágra jellemző szemcsék és feltehetően ételízesítőből származó piros-narancsos szemcsék láthatók. Tetején áttetsző nagyon apró zsiradékcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

A leves sűrűbb a kelleténél, túl sok sűrítőanyagot tartalmaz, a sűrítés kissé csomós.

Illat:

A brokkoli illata mellett fokhagyma illata érezhető.

Íz:

A brokkoli íze kevésbé dominál, kissé lisztes ízű, kissé borsosabb, kissé zsíros ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott csirkemell kukoricás rizzsel (76 g + 160 g/adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, kb 8x 12 cm nagyságú, jellemző hússzelet formájú, közepe vékonyabbra szelt, aranybarnára sütött panírral hiánytalanul fedett, drapposfehér metszésfelületű hússzelet köretekén kukoricás rizst kínálnak. A rizs törtfehér színű, hosszúkás szemet tartalmazó, az élénksárga színű kukoricaszemekkel nem egyenletesen összekevert.

Állomány:

 A rizs pergős, néhol nem főtt meg, kissé kemény, a kukorica megfelelő állományú. A hús kellően átsült, puha, rugalmas.

Illat:

A kukoricás rizs tiszta illatú, jellegzetes. A rántott hús jellemző, frissen sült bundázott illatú.

Íz:

A rizs jellemző, gabona ízű, a kukorica édeskés. A hús ízében a sült panír íze a kelleténél jobban dominált.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka (40 g/adag)

Külső megjelenés:

2-3 db kb. 6-8 cm hosszú, 2 cm átmérőjű uborka olívazöld-sötétzöld színű, megfelelően göbös felületű.

Állomány:

Külseje roppanós, belseje puha, a héja kissé rágós.

Illat:

Erőteljesen ecetes-édesítőszeres illat dominál.

Íz:

Erősen ecetes ízű, nyálkahártyát irritáló, erősen édesítőszeres ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A kitálalt menühöz tartozó anyaghányad-nyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >