null Somogy megye- 92. számú vizsgálat -Kid Sportüdülő "GYERMEKTÁBOR" Tálalókonyha - Balatonszemes

Somogy megye- 92. számú vizsgálat -Kid Sportüdülő "GYERMEKTÁBOR" Tálalókonyha - Balatonszemes

Somogy megye- 92. számú vizsgálat -Kid Sportüdülő "GYERMEKTÁBOR" Tálalókonyha - Balatonszemes

92. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Kid Sportüdülő "GYERMEKTÁBOR" Tálalókonyha
(8636 Balatonszemes, Gárdonyi u. 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,7 pont

 

 

Menü: Magyaros burgonyaleves, Sertéssült párolt rizzsel és párolt vegyes körettel

 

 

 

Mintavétel ideje: 2020. június 30.

Mintavételi alap : 95 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 12-14 éves korosztály

A főzőkonyha  neve, címe:
Lepkeház üdülő Főzőkonyha
(8624 Balatonszárszó, József Attila utca 26. )

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros borgonyaleves (320 g/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsosra színezett opálos alaplében változó méretűre darabolt sárgásfehér színű burgonyakockák, narancsos színű, kissé szétfőtt sárgarépakockák, apró zöldfűszerlevelek és feltehetően ételízesítőből származó fűszerszemcsék úsznak. A leves tetején minimális mennyiségű, kis méretű narancsos zsiradékcseppek gyöngyöznek. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Az alaplé híg. A burgonya megfelelő puhaságúra főtt, a sárgarépa enyhén szétfőtt, de ez nem rontja a leves élvezeti értékét.

Illat:

Az elnevezésre jellemző, a burgonya illata mellett a lecsó és ételízesítőre emlékeztető illat érezhető.

Íz:

Jellemző, savanykás-burgonyás, a lecsó íze emellett ételízesítőre emlékeztető íz is érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sertéssült párolt rizzsel és párolt vegyes körettel( 64 g + 280 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab kb. 8 x 6 cm nagyságú, jellemző formájú, 1 cm-es egyenletes vastagságú, barnára pirult, szürkésfehér metszésfelületű karajszelet köretekén párolt zöldséget és rizst kínálnak. A rizs törtfehér színű, jellemző, több töredezett és barnás szemet tartalmaz. A párolt zöldségköret fodros, karikázott jellemző színű sárgarépát és apró rózsáira szedett, jellemző színű karfiolt és brokkolit tartalmaz. A rizs felületén apró fűszerszemcsék láthatók.

Állomány:

A rizs kissé túlfőtt, száraz, több szem túlpirított. A karfiol és a brokkoli túlfőtt, a karfiol málló, a sárgarépa kellően ropogós. A sült hús jól átsült, száraz, kissé fullasztó. 

Illat:

A rizs semleges, a zöldség kissé vizes illatú, a brokkoli illata dominál, a hús jellemző, de kevésbé fűszerezett.

Íz:

A rizs túlpirított ízű, a zöldségek kissé vizes ízűek, a hús gyenge fűszerezésű. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Magyaros burgonyaleves

  • napraforgóolaj
  • finomliszt
  • fűszerpaprika
  • só, jódozott
  • levespor, ételízesítő
  • burgonya, tisztított
  • petrezselyemzöld, mirelit
  • vöröshagyma, tisztított
  • húsleves zöldségkeverék, mirelit
  • lecsókonzerv

Sertéssült

  • sertéscomb
  • napraforgó olaj
  • finomliszt
  • jódozott só
  • sertéssült fűszerkeverék
  • fokhagyma, mirelit

Párolt vegyeszöldség

  • zöldségkeverék, mirelit
  • levespor ételízesítő
  • jódozott só

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >