null Somogy megye - 91. számú vizsgálat - Siófok Város Csicsergő Bölcsődéje Főzőkonyha - Siófok

Somogy megye - 91. számú vizsgálat - Siófok Város Csicsergő Bölcsődéje Főzőkonyha - Siófok

Somogy megye - 91. számú vizsgálat - Siófok Város Csicsergő Bölcsődéje Főzőkonyha - Siófok

91. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Siófok Város Csicsergő Bölcsődéje Főzőkonyha
(8600 Siófok, Fő u. 218.)

A menü minősítése:

Kiválóan megfelelt 18,5 pont

 

 

Menü: Rakott kelkáposzta, őszibarack

 

Mintavétel ideje: 2019. július 11.

Mintavételi alap : 73 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6 hónapostól 3 évesig  korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Siófok Város Önkormányzata
(8600 Siófok, Fő tér 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Rakott kelkáposzta (254 g /adag)

Külső megjelenés:

Kb. 10x10 cm-es 8 cm magas hasábban adagolt rakott kelkáposzta a főfogás. A zöldessárga színű kelkáposzta levelek között pirospaprikától színezett barnás darálthússal elkevert törtfehér sznű rizsszemek alkotják a rétegeket. Tetején tejfölös réteg látható, ami néhol foltokban aranybarnára pirult. A rizs-hús aránya megfelelő.Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Az összetevők puhák, kellően átfőttek, összesültek, jól rághatók,  a kitálalt hasáb jól vágható, tálaláskor alakját megtartja, nem esik szét. A káposzta egy-két nagyobb levéldarabot is tartalmaz, kissé vizesebb érzetű.

Illat: Harmonikus, a fogyasztó korosztálynak megfelelően fűszeres, tejfölös-kelkáposztás illatú, a darálthús illatával jól harmonizál. Megfelelően intenzív.
Íz:

A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül, a fogyasztó korosztálynak megfelelően fűszerezett. Összességében jellemző ízvilágú, a tejföl savanykás, a daráltús karakteres íze a káposzta ízével harmonizál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Őszibarack (74 g  /adag)

Külső megjelenés:

Héjas, cikkekre vágott, fél őszibarack a  gyümölcs. A héja pirosas narancsos színű, a gyümölcshús élénksárga.

Állomány:

Megfelelően érett, friss érzetű, lédús, jól rágható.

Illat: Gyümölcsre jellemző, harmonikus, karakteres, édeskés.
Íz:

A gyümölcsre jellemző, édeskés-savanykás, aromás.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Rakott kelkáposzta

  • csemege fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • kelkáposzta
  • lecsó, mirelit
  • olaj, napraforgó
  • rizs, hántolt, fényezett
  • sertéscomb
  • tejföl, 12% zsírtartalmú
  • vöröshagyma
  • zsemlemorzsa

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >