null Somogy megye - 89. számú vizsgálat - Gyermektábor Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Non-Profit Kft. Főzőkonyha- Balatonlelle

Somogy megye - 89. számú vizsgálat - Gyermektábor Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Non-Profit Kft. Főzőkonyha- Balatonlelle

Somogy megye - 89. számú vizsgálat - Gyermektábor Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Non-Profit Kft. Főzőkonyha- Balatonlelle

89. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Gyermektábor-Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Non-Profit Kft. Főzőkonyha
(8638 Balatonlelle, Úszó utca 3.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,7 pont

 

 

Menü: Tavaszi leves, Paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával

 

Mintavétel ideje: 2019. július 10.

Mintavételi alap : 140 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
JÁHN-EPRES Kert Kft.
(8630 Balatonboglár, Kolozsvári u. 20/A)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tavaszi leves (56 g /adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, zöldes-sárgás színű alaplében,  megfelelő mennyiségben karikára vágott, hullámos felületű narancsos színű sárgarépa, kockázott törtfehér színű gyökérzöldség kocka, törtfehér színű különböző méretű karfiolrózsa darabok, zöldborsószemek, sárgahüvelyű zöldbab és paprikadarabok láthatók. A levesben petrezselyemlevél-darabok és feltehetően ételízesítőből származó fűszerszemcsék úsznak.  A levesbetét vajszínű apró grízgaluska. Tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, megfelelő sűrűségű, a zöldségek túlfőtt, a levesbetét kissé szétázott, szétfőtt.

Illat: Jellegtelen, ételízesítő illata dominál.
Íz:

Ételízesítőre emlékeztető íz mellett a zöldségek íze kevésbé érvényesül. Kissé zsíros összhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával (298 g + 202 g /adag)

Külső megjelenés:

Jellemző sűrűségű narancsvörös színű, csomómentes paradicsommártás tetején nagyobb mennyiségben zsiradékcseppek gyöngyöznek. A 2 db húsgombóc kb. 5 cm átmérőjű, gömb alakú, drappos felületű, zöld fűszerszemcséktől pöttyözött, a rizs mennyisége a darálthúshoz képest megfelelő. Mozaikos metszésfelületén az összetevők egyenletesen elkeverve láthatók, de egy-két paprikacsomó észrevehető. A köret a héjfelülettől nem jól tisztított, élénksárga színű, változó méretű hasábra vágott burgonyakockákból áll.

Állomány:

A mártás hígan folyó, csomómentes, sima állagú, kissé zsíros. A húsgombóc kissé kemény, száraz.  A burgonya puhára főtt, töredezett, puha.

Illat: A burgonya főtt, semleges illata mellett harmonikusan érződik a mártás karakteres paradicsomos illata és a főtt hús illata.
Íz:

A mártás és a húsgombóc kissé fűszertelen, a főtt burgonya tiszta, jellemző ízű, a mártás édes-savanykás. Összességében harmonikusan kiegészítik ízhatásban egymást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tavaszi leves

  • vegyeszöldség, mirelit
  • karfiol
  • karalábé
  • zöldborsó
  • petrezselymezöld
  • zsír
  • liszt
  • paprika
  • ételízesítő
  • búzadara
  • tojás

Paradicsomos húsgombóc

  • sertéshús
  • rizs
  • zsír
  • vöröshagyma
  • liszt
  • bors
  • tojás
  • liszt
  • konzerv paradicsom
  • cukor

Főtt burgonya

  • burgonya
  • só, jódozott

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >