null Somogy megye - 88. számú vizsgálat - „Kézműves és Sport Tábor” Budapest Önkormányzat Üdülő Tálalókonyha - Szántód

Somogy megye - 88. számú vizsgálat - „Kézműves és Sport Tábor” Budapest Önkormányzat Üdülő Tálalókonyha - Szántód

Somogy megye - 88. számú vizsgálat - „Kézműves és Sport Tábor” Budapest Önkormányzat Üdülő Tálalókonyha - Szántód

88. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
„Kézműves és Sport Tábor”  Budapest Önkormányzat Üdülő Tálalókonyha
(8622 Szántód, Móricz Zsigmond u. 50-54.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,0 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Fűszeres csirkemell párolt rizzsel és csemegeuborkával

 

Mintavétel ideje: 2019. július 10.

Mintavételi alap : 95 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Bakony Gaszt Zrt. 4043. Középiskolai Kollégium Étterme
(8200 Veszprém, Stadion út 22.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (274 g /adag)

Külső megjelenés:

Jellemző, pirosas-narancsos színű, megfelelő sűrűségű, opálos alaplében törtfehér színű töredezett, szétfőtt betűtészta látható levesbetétként megfelelő mennyiségben. A leves tetején sötétnarancssárga színű zsiradékcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, sima, csomómentes, a levesbetét töredezett, túlfőtt. 

Illat: A leves jellemző édes-savanykás paradicsomos illatú.
Íz:

A leves ízében inkább az édes, mint a savanykás íz dominál, enyhén sós.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fűszeres csirkemell párolt rizzsel (72 g + 150 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, kb 8 x 6 cm nagyságú, jellemző hússzelet alakú,  drapposfehér színű, barnás pirítási foltokkal rendelkező, fekete borsszemcsékkel erősebben megszórt hússzelet köretekén párolt rizst kínálnak. A rizs törtfehér színű, jellemző, hosszúkás alakú, barnás színű túlpirított szemeket és több tört szemet tartalmaz, felületén barnás-zöldes petrezselyemlevél-darabok láthatók.

Állomány:

A rizs megfelelő puhaságú, kisebb csomókat tartalmaz, száraz. A hús kellően átsült, jól rágható, jellemző állományú, de kissé száraz.

Illat: A  rizs illatában a szárított petrezselyemre jellemző illat érezhető, a hús inkább főtt, mint sült húsra jellemző illatú.
Íz:

A rizs ízében a petrezselyem íze dominál, da só ízfokozó hatása egyáltalán nem érezhető.  A hús ízében az őrölt bors ízén kívül más fűszer íze nem érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka  (75 g /adag)

Külső megjelenés:

1 db kb. 9-11 cm hosszú, 2.5-3,0 cm átmérőjű,  átmenetes, sötétebb és világosabb olívazöld színű, göbös felületű csemegeuborka a savanyúság. Néhány benyomódás, karcolás és ráncosodás látható felületén.

Állomány:

Megfelelő állományú, lédús, harapáskor roppan.

Illat: Ecetes illat dominál.
Íz:

Erősebben ecetes-savanyú ízű, utóízként édesítőszerre emlékeztető íz érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Paradicsomleves

  • só, jódozott
  • fűszerpaprika, csemege
  • kristálycukor
  • liszt, búzaliszt, BL55
  • olaj, napraforgóolaj
  • vöröshagyma, mirelit
  • paradicsompüré
  • abc levesbetét
  • zeller, mirelit

Fűszeres csirkemell

  • só, jódozott
  • fűszerkeverék, grill
  • csirkemell
  • olaj, napraforgóolaj
  • fokhagyma, mirelit

Párolt rizs

  • rizs "A" előgőzölt
  • olaj, napraforgóolaj
  • só, jódozott

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >