null Somogy megye - 86. számú vizsgálat - Családi Üdülő Főzőkonyha - Balatonszárszó

Somogy megye - 86. számú vizsgálat - Családi Üdülő Főzőkonyha - Balatonszárszó

Somogy megye - 86. számú vizsgálat - Családi Üdülő Főzőkonyha - Balatonszárszó

86. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Családi Üdülő  Főzőkonyha
(8624 Balatonszárszó, Tábor utca 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,7 pont

 

 

Menü: Zöldbableves, Sertéspaprikás főtt tésztával, kakaóscsiga

 

 

Mintavétel ideje: 2019. július 09.

Mintavételi alap : 60 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Wolf Home Kft.
(1141 Budapest, Fogarasi u. 141.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbableves (348 g /adag)

Külső megjelenés:

Narancsos-barnás színű, pirospaprikától színezett, opálos-áttetsző alaplében,  karikázott  narancsos színű sárgarépa, törtfehér színű gyökérzöldség-darabok, és egyenletes méretűre darabolt sárgás színű zöldbab látható.  Az alaplében néhány zöldfűszerdarab, tetején nagy mennyiségben zsírcseppek láthatók. A levesbetét apró, vajszínű csipetketészta.

Állomány:

A leves hígan folyó, kissé zsíros érzetű, a zöldségek megfelelően átfőttek, némelyik gyökérzöldség fás.

Illat: Jellemző a zöldbab zöldséges illata mellett a paprikás rántás és a fokhagyma illata dominál.
Íz:

Jellegének megfelelő ízű, a zöldbab és a paprikás rántás íze mellet ételízesítőre emlékeztető íz is érezhető. Zsíros érzetű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sertéspaprikás főtt tésztával (224 g + 212 g /adag)

Külső megjelenés:

Vajszínű, zsiradéktól fénylő csigatészta a köret, amiből néhány darab kiszáradt felületű.. A pirospaprikától narancsosra színezett, feltehetően tejtermékkel dúsított pörköltalapban a különböző méretűre kockázott méretűre darabolt húskockák láthatók.

Állomány:

A tészta átfőtt, a sűrű, zsíros pörköltalapban a jól tisztított hús megfelelő puhaságú.

Illat: A tészta semleges, gabona íze mellett a paprikás jellemző hagymás-paprikás illata és enyhe savanykás illat is érezhető.
Íz:

A tészta semleges, főtt gabona íze mellett, a sertéspaprikás tejfölös-paprikás íze dominál. Összhatásában zsíros érzetű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakaóscsiga  (108 g (1 db)/adag)

Külső megjelenés:

1 db kakaós ízesítésű kelt tésztából készült csiga a második fogás, ami kb. 10 cm átmérőjű, kerek, kb. 3-4 cm magas, csiga alakúra tekert, a tésztarétegek között kakaóval  töltött.  A kakaós csiga sárgás-barnás színű, matt fényű, teteje barnára sült, porcukorral megszórt.

Állomány:

A kakaós csiga bélzete rugalmas, jól lazított, csomómentes, jól megkelt, szélein kissé keményebb és szárazabb. A töltelék csomómentes, mennyisége a tésztához képest megfelel.

Illat: Kelt, sült tészta illata érezhető az enyhébb kakaós illat mellett.
Íz:

Kelt tészta íze és a kakaó íze harmonikus, jellegzetes. Némelyik csiga kissé túlsült ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldbableves

  • sertéscsont
  • ételízesítő
  • zöldbab
  • étolaj
  • liszt
  • kristálycukor
  • tej
  • petrezselyem
  • fokhagyma
  • levesbetét

Sertéspaprikás

  • sertéslapocka
  • étolaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • őröltpaprika
  • lecsó
  • tejföl

Kakaóscsiga

  • liszt
  • élesztő
  • tej
  • tojássárgája
  • étolaj
  • cukor

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >