null Somogy megye - 84. számú vizsgálat - „Családi Tábor” Kaposvári Református Egyházközség Gyermek- és Ifjúsági Üdülője Főzőkonyha -Balatonfenyves

Somogy megye - 84. számú vizsgálat - „Családi Tábor” Kaposvári Református Egyházközség Gyermek- és Ifjúsági Üdülője Főzőkonyha -Balatonfenyves

Somogy megye - 84. számú vizsgálat - „Családi Tábor” Kaposvári Református Egyházközség Gyermek- és Ifjúsági Üdülője Főzőkonyha -Balatonfenyves

84. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
„Családi Tábor”  Kaposvári Református Egyházközség Gyermek- és Ifjúsági Üdülője Főzőkonyha
(8646 Balatonfenyves, Mária u. 54.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,7 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, rántott csirkemell kukoricás rizzsel és káposztasalátával

 

Mintavétel ideje: 2019. július 03.

Mintavételi alap : 213 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermekek-felnőttek

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kaposvári Református Egyházközösség
7400 Kaposvár, Kossuth u. 23.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (390 g /adag)

Külső megjelenés:

Világos mályvaszínű alaplében változó méretűre darabolt gyümölcsök, beazonosíthatóan sárgásfehér almadarabok, jellemző színű lilás héjú sárgás húsú félbevágott szilvaszemek, sárga színű őszibarackdarabok, vöröses meggyszemek, piros málna és ribizli szemek és lilás színű erdeigyümölcs-darabok találhatók a léhez képest megfelelő mennyiségben. A levesben feltehetően a tejterméket tartalmazó sűrítésből származó apró fehér szemcsék láthatók.

Állomány:

Gyümölcslevesre jellemzőnél kissé hígabban folyó, a sűrítés homogén. A gyümölcsök egy része, fajtától függően kissé szétfőtt. Az aprómagvas gyümölcsök magjának egy része rágási maradékot ad.

Illat: Kissé gyenge illatú, nem elég karakteres, a tejtermék illata érezhető.
Íz:

Enyhén gyümölcsösös, kevésbé édes, szájpadlást ingerlően savanykás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott csirkemell kukoricás rizzsel  (130 g + 278 g/adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, kb 5 x 12 cm nagyságú, a félkész, előre panírozott húsokra jellemzően, szabályos hússzelet alakúra formázott, kb. 1 cm vastagságú, aranybarnára sütött panírral hiánytalanul fedett, drapposfehér metszésfelületű hússzelet köretekén kukoricás rizst kínálnak. A rizs törtfehér színű, jellemző, hosszúkás alakú, kisebb csomókat és több tört szemet tartalmaz, az élénksárga színű kukoricaszemek kissé ráncos felületűek, mennyiségük a rizshez képest kevés.

Állomány:

A rizs megfelelő puhaságú, kisebb csomókat tartalmazó, a kukorica kissé száraz. A hús kellően átsült, jól rágható, jellemző állományú, de kissé száraz, a panír kissé kemény.

Illat: A kukoricás rizs illatában a kukorica illata nem, csak a rizs tiszta, jellemző illata érezhető. A rántott hús illatában inkább a sült panír illata érződik.
Íz:

A rizs jellemző, gabona íze enyhén érződik, inkább üres ízű, a kukorica édeskés íze nem érezhető. A hús a félkész-gyorsfagyasztott termékekre jellemző ízű, a sült panír íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta  (166 g/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletes, apró szecskára illetve a torzsarész nagyobb csíkokra vágott, néhol szürke elszíneződést tartalmazó, zöldesfehér színű friss fejeskáposzta a savanyúság. Felöntőlét nem tartalmaz, felületén fűszerszemcse nem látszik.

Állomány:

Többnyire ropogós állományú, némelyik szál kissé gumis, enyhén összeesett.

Illat: Kevésbé jellemző, savanykás-ecetes illat dominál, a káposzta illata kevésbé érződik.
Íz:

Erősen savanykás-ecetes-sós ízű, ami elnyomja a káposzta ízét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Nem érkezett be anyaghányad-nyilvántartás.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >