null Somogy megye - 82. számú vizsgálat - Hethland Szörftábor Vasutasok Szakszervezet Üdülője Főzőkonyha „Ferde Fenyő Étterem” - Zamárdi

Somogy megye - 82. számú vizsgálat - Hethland Szörftábor Vasutasok Szakszervezet Üdülője Főzőkonyha „Ferde Fenyő Étterem” - Zamárdi

Somogy megye - 82. számú vizsgálat - Hethland Szörftábor Vasutasok Szakszervezet Üdülője Főzőkonyha „Ferde Fenyő Étterem” - Zamárdi

82. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Hethland Szörftábor Vasutasok Szakszervezet Üdülője Főzőkonyha „Ferde Fenyő Étterem”
(8621 Zamárdi, Kiss Ernő u. 3.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,5 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Tejszínes csirkemellcsíkok tésztakörettel

 

 

Mintavétel ideje: 2019. július 02.

Mintavételi alap : 53 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hetland Turisztikai és Szolgáltató Kft.
(6727 Szeged, Lőwy Sándor u. 33/b.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (294 g /adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű, tiszta, átlátszó alaplében jellemző színű zöldborsószemek, 1x1 cm-kockára darabolt narancsos sárgarépa és törtfehér gyökérzöldség kockák néhány zöldfűszerszemcse, levesbetétként vajszínű kagylótészta látható. Az összetevők mennyisége és aránya megfelelő. A tetején apró zsiradék cseppek gyöngyöznek. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, egy-két zöldségkocka szétfőtt, a levesbetét megfelelően átfőtt.

Illat: A zöldborsó illata dominál, harmonikus.
Íz:

Zöldborsóra jellemző édeskés íz dominál, megfelelően ízesített-fűszerezett, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tejszínes csirkemellcsíkok tésztakörettel  (176 g + 198 g/adag)

Külső megjelenés:

Vajszínű, sárgás színű zsiradékcseppeket tartalmazó mártásban fekete apró fűszerszemcsék és feltehetően ételízesítőből származó narancsos zöldségfoszlányok, zöldfűszerdarabok és különböző alakúra, közel azonos méretűre darabolt , törtfehér színű húsdarabok láthatók a mártással egyenletesen bevonja. Vajszínű, zsiradéktól fénylő, orsótészta a köret.

Állomány:

A megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima mártásban a  húsok megfelelően átfőttek, puhák, jól rághatók. A tészta megfelelően átfőtt.

Illat: A mártásos hús fokhagymás illata  a tészta tiszta, gabona illatával jól harmonizál.
Íz:

A mártásos hús kissé sós ízét a tészta tiszta, semleges íze tompítja. Ízletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsóleves

  • étolaj, napraforgó
  • fehérbors, őrölt
  • kristálycukor
  • petrezselyemgyökér-kocka (mirelit)
  • petrezselyemzöld
  • sárgarépa (mirelit)
  • ételízesítő
  • vöröshagyma (tisztított)
  • zöldborsó (mirelit)

Tejszínes csirkemellcsíkok

  • csirkemell
  • étolaj, napraforgó
  • feketebors, őrölt
  • fokhagyma granulátum
  • margarin
  • főzőkrém
  • vöröshagyma

Tésztaköret

  • étolaj, napraforgó
  • száraztészta, 4 tojásos

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >