Somogy megye - 80. számú vizsgálat - Tulipános Bölcsőde Főzőkonyha - Kaposvár
Somogy megye - 80. számú vizsgálat - Tulipános Bölcsőde Főzőkonyha - Kaposvár
80. számú vizsgálat (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Tulipános Bölcsőde Főzőkonyha
(7400 Kaposvár, Petőfi utca 18)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 15,1 pont |
Menü: Rizspogácsa párolt csirkemellel és karalábémártással, alma
Foto:
Mintavétel ideje: 2018.december 10.
Mintavételi alap : 80 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 1-3 év
A főzőkonyha üzemeltetője:
Menzaminta Szolgáltató és Vendéglátó Kft.
(1191 Budapest, Hofherr Albert utca 20-22)
Részletes érzékszervi minősítés:
Rizspogácsa párolt csirkemellel és karalábémártással (10 dkg +40 g +1,5 dl/adag)
Külső megjelenés: | Világosszürke, fényes, homogén mártás. Pogácsa formájúra préselt főtt rizs, külseje kissé barnára pirítva. Drapp színű csirkemell darálék kis csomókban. |
Állomány: | A mártás sűrű, alaktartó, csomómentes. A rizs kellően átfőtt, a pirítástól kicsit kérges. A hús átfőtt, de száraz. Együtt fogyasztva állományuk megfelelő. |
Illat: | A mártás lisztillatú, karalábéillat alig érezhető. A rizspogácsa sült illatú, olvadt vajra emlékeztető. A hús jellegzetes párolt csirkehús illatú. |
Íz: | A mártás jellegtelen, A rizs erősen olvasztott vaj-ízű. A hús teljesen natúr. |
Alma ( 9 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Az átlagosnál kisebb méretű, sárgás-pirosas cirmos, kissé hosszúkás, ép alma. Egyik darab kissé zöld. |
Állomány: | Belül egészséges, húsa ropogós, héja kemény. |
Illat: | Kellemes, fűszeres almaillat. |
Íz: | Édes, kissé jellegtelen. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Rizspogácsa
- Margarin, Delma 20%-os
- Rizstej
- Liszt
- Rizs
- Zsemlemorzsa
- Só, jódozott
- Petrezselyemzöld, csomós
Karalábémártás
- Étolaj
- Tej, 2,8%-os
- Tejföl, 12%-os
- Liszt
- Kristálycukor
- Burgonya, füldes
- Karalábé, mirelit
- Só, jódozott
- Petrezselyemzöld, mirelit