null Somogy megye-36.számú vizsgálat-Mikszáth Kálmán úti Általános Iskola

Somogy megye-36.számú vizsgálat-Mikszáth Kálmán úti Általános Iskola

Somogy megye-36.számú vizsgálat-Mikszáth Kálmán úti Általános Iskola

Somogy megye-36.számú vizsgálat-Mikszáth Kálmán úti Általános Iskola

36.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Mikszáth Kálmán úti Általános Iskola (8700 Marcali, Mikszáth K. út 10.)

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Rizsleves,Csirkepaprikás, Galuska  

 

Mintavétel ideje: 2016.02.17.

Napi adag: 290 adag/ebéd

Főzőkonyha: GYÉK 2000 Kft. (8700 Marcali, Marcali H. út 8.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Rizsleves (2dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Jellegének megfelelően opálos lében különböző méretű sárgarépa és petrezselyem darabok, tetején piros különálló zsírcseppekkel. A rizs levesbetét mennyisége megfelelő.

Állomány:

A rizs kemény, főtlen. A zöldségek megfelelően megfőttek.

Illat:

Kellemes zöldség és fűszer illatú, idegen illattól mentes

 

Íz:

Harmonikusan fűszerezett. Idegen íztől mentes.

 

Csirkepaprikás (13dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Tejfölös, jellegének megfelelő hígan folyó szaftban pirospaprika darabok, tetején szétterülő, piros zsírréteg. 1 db bőrös csirkecombot tartalmaz.

Állomány:

A szaft nem csomós, megfelelő állagú. A csirkehús megfelelően főtt, puha.

Illat:

A termékre jellemző, idegen illattól mentes.

 

Íz:

Megfelelően fűszerezett, kellemes, harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

Galuska (20dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Halványsárga színű, különálló, nem összetapadt, különböző méretű galuska darabok.

Állomány:

Megfelelően rugalmas állományú, nem vizes.

Illat:

A termékre jellemző, idegen illattól mentes

 

Íz:

Megfelelően rugalmas állományú, nem vizes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Rizsleves

Sertéscsont

Sárgarépa

Karalábé

Vöröshagyma

Rizs

Liszt

Petrezselyemgyökér

Zeller

Olaj

Pirospaprika

Őrölt bors

Petrezselyemzöld

Csirkepaprikás

Csirkehús

Liszt

Lecsó

Pirospaprika

Vöröshagyma

tejföl

Galuska

Búzaliszt

Olaj

Tojás

 

 

 


Friss hírek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2020. április 15, szerda

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei 2020.

Tovább >

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!
2020. április 2, csütörtök

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!

A koronavírus járvány bizonyára elgondolkodtatja a konyhakerti kertészkedőket, mit kell másképpen csinálniuk, mint ahogyan szokták. Ebben a rendkívüli helyzetben valóban fontos a veszélyek tudatosítása és elkerülése, ennek érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei csokorba szedtek néhány hasznos tippet a veteményezők és palántázók részére.

Tovább >