Somogy megye- 1. vizsgálat - Siófok - Vak Bottyán Általános Iskola
Somogy megye- 1. vizsgálat - Siófok - Vak Bottyán Általános Iskola
1. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Vak Bottyán Általános Iskola (Siófok, Március 15. park 2.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
|
Menü: Alföldi gulyásleves, darás metélt, alma Mintavétel ideje: 2013. május 6. Napi adag: 438 Főzőkonyha: S Food Gastronomy Kft. Agro konyha (8600 Siófok, Baross Gábor utca 1.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Alföldi gulyásleves (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett barnás-narancsos lében több, közel azonos méretű húskocka, néhány nagyobb krumplihasáb, csipetke, apró sárgarépa darabkák, fűszerszemcsék. Tetején zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, krumpli és a sárgarépa puha, a galuska kissé túlfőtt, a hús kellően átfőtt, de néhány darab mócsingos. |
Illat: |
Jellegzetes, tiszta, de kissé gyengébb intenzitású. |
Íz: |
Termékre jellemző, kellően sós, tiszta. |
Részletes összetétel: |
|
Darás metélt (24 dkg + 4 dkg)
Külső megjelenés: |
Halványsárga hosszúmetélt enyhén pirított, fakódrapp grízzel. |
Állomány: |
A tészta puha, rugalmas, néhány összetapadt szál látható. A dara nem eléggé pirított. |
Illat: |
Termékre jellemző, de kissé gyenge. |
Íz: |
Sótlan, aromaszegény, a kifőtt tészta íze dominál. |
Részletes összetétel: |
|
Szeder - málna extradzsem (2 dkg)
Külső megjelenés: |
Élénk, fényes, sötétbordó gyümölcsíz, felismerhető gyümölcsdarabokkal. |
Állomány: |
A zselés rész puha, a gyümölcs egy része darabos, a magok ropogósak, kemények. |
Illat: |
Savanykás-édeskés, gyengén jellegzetes. |
Íz: |
Édes-savanykás, tiszta. |
Részletes összetétel: |
|