null Rendben vannak a hazai japánbirs-szaporítóanyagok

Rendben vannak a hazai japánbirs-szaporítóanyagok

Rendben vannak a hazai japánbirs-szaporítóanyagok
2021. június 4., péntek

12 hazai díszfaiskola összesen 129 darab konténeres japánbirs-szaporítóanyagát vonta ellenőrzés alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Pölöskei Fajtakísérleti Állomásán. A kiültetett 29 fajtából – amelyek különféle virágszínű és -formájú, eltérő termésű és bokorformájú növények – alig néhány tételnél fordult elő keveredés vagy téves címkézés, így a vizsgált tételek 89%-a fajtaazonosnak és fajtatisztának bizonyult.

A japánbirs-szaporítóanyagok ellenőrzésének részletes eredményeiről a „Jól vizsgáztak a japánbirs-szaporítóanyagok a Nébih utóellenőrzésén” című cikkünkben olvashatnak az érdeklődők. 


Friss hírek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2021. június 18., péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Idén elmarad a medárdi esős időjárás: a június, ami általában a legmagasabb csapadékösszegű hónapunk, eddig igencsak száraz, és a következő 6-8 nap során sem várható kiadós, áztató eső. Az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2021. június 19-től három megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer
2021. június 17., csütörtök

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer

2021. július 1-jétől több lépcsőben valósul meg az állategészségügyi diagnosztikához kapcsolódó adminisztratív rendszer átvezetése a digitális térbe. A változások, újítások alapvetően két jelentős témakört érintenek: az ügyviteli rendszer digitalizációján túl életbe lép az ún. egyetemleges felelősségvállalás. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) modernizációs intézkedései elsősorban a vizsgálatok megrendelésének egyszerűsítését, valamint a hiteles és gyors eredményközlést támogatják.

Tovább >