null RASFF riasztás - Salmonella Magyarországon gyártott karácsonyi kekszben

RASFF riasztás - Salmonella Magyarországon gyártott karácsonyi kekszben

2015. december 23, szerda

Az osztrák hatóságok tájékoztatása alapján Salmonella jelenlétét mutatták ki Magyarországon gyártott karácsonyi kekszben.

A termék neve: handgemachte Weihnachtskekse mit Butter

Kiszerelés: 250 g

Gyártó: Bear Production Kft. (9431 Fertőd, Bartók Béla utca 15.)

Osztrák vevő: Hofer KG (Hoferstraße 2, Sattledt, 4642, Austria)

A rendelkezésre álló információk alapján a terméket kizárólag Ausztriában értékesítették. A hatóság az érintett termék forgalomból történő visszahívását elrendelte. A Salmonella szerotípus meghatározása folyamatban van.


Friss hírek

2024. február 26, hétfő

Március 1-jétől változnak az afrikai sertéspestis kártalanítási tételei

2024. március 1-jétől módosulnak az afrikai sertéspestis (ASP) mentesítési tervhez kapcsolódó, állami kártalanítási tételek. A kártalanítási eljárás új díjtételei az érintett résztvevőkkel történt egyeztetés alapján születtek meg. Az új díjtételek kidolgozása során kiemelt szempont volt, hogy azok az egész ország területén segítsék elő az állománysűrűség további csökkentését, és ösztönözzék a vaddisznóhús felhasználását az ASP-től mentes területeken.

Tovább >

2024. február 21, szerda

HPAI vakcinabank a járványvédelem szolgálatában

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve HPAI vakcinabankot hozott létre. A Ceva által gyártott, magas patogenitású madárinfluenza vírus elleni vakcina ideiglenes, rendkívüli körülmények esetére vonatkozó engedélyt kapott. Ezt követően megállapodás született arról, hogy a vakcinából az oltóanyagtermelő cég készletet fog fenntartani, amelyből szükség esetén oltóanyagot tud biztosítani a hatóság számára.

Tovább >