null PRRS Nemzeti Mentesítési Terv

PRRS Nemzeti Mentesítési Terv

PRRS Nemzeti Mentesítési Terv

Kiadásra került a PRRS Nemzeti Mentesítési Terv legújabb változata, mely a 3/2014 (I. 16.) VM rendeletre támaszkodva részletes szabályozást nyújt Magyarország sertésállományának a sertés reprodukciós zavarokkal és légzőszervi tünetekkel járó szindrómájától történő mentesítésére.

 

2020. március 25-én módosult a 3/2014. (I. 16.)VM rendelet. Ennek egyik legfontosabb változása, hogy a rendelet melléklete lett a Nemzeti Mentesítési Terv.

A rendelet szerint a Nemzeti Mentesítési Terv „a sertésállományok fertőzöttségének megállapítására, mentességének és minősítésének feltételeire, a fertőzöttség megszűnté nyilvánítására, valamint a vakcinázással kapcsolatos feltételekre vonatkozó, a NÉBIH honlapján közzétett dokumentum."

A Nemzeti Mentesítési Terv az oldal aljáról letölthető.

Letölthető anyag
PRRS Nemzeti Mentesítési Terv   
 
     


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >