null Pest vármegye - 61. számú vizsgálat - Kéz A Kézben Óvoda Főzőkonyha és Tálaló - Veresegyház

Pest vármegye - 61. számú vizsgálat - Kéz A Kézben Óvoda Főzőkonyha és Tálaló - Veresegyház

Pest vármegye - 61. számú vizsgálat - Kéz A Kézben Óvoda Főzőkonyha és Tálaló - Veresegyház

61. számú vizsgálat

A mintavétel helye:

Kéz A Kézben Óvoda Főzőkonyha és Tálaló
(2112 Veresegyház, Széchenyi tér 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,3 pont

Menü: Zöldborsóleves kiskagyló tésztával, Bolognai spagetti sajtszórattal

Zöldborsóleves kiskagyló tésztával, Bolognai spagetti sajtszórattal,

Mintavétel ideje: 2023.05.22.

Korosztály: 3-6 éves

Mintavételi alap: 501 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kéz A Kézben Óvoda
(2112 Veresegyház, Széchenyi tér 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves kiskagyló tésztával (391 g/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé fűszerpaprikától narancsos árnyalatú, opálos, benne sok zöldborsó, hullámos sárgarépa szeletek és fehér gyökérzöldség kockák láthatók. A zöldségek közel jól tisztítottak. Apró zöldfűszer darabokat, valamint fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A levesbetét halványsárga kiskagyló, mennyisége megfelelő, zömében különálló darabok. Tetszetős, tartalmas leves.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő, a zöldségek puhák, kissé túlfőttek. A levesbetét puha, átfőtt, jól rágható.
Illat: A zöldségek illata jól érezhető, friss érzetű, a borsó illata dominál. A fűszerezés közel megfelelő.
Íz: A zöldségek íze könnyen felismerhető, a fűszerezés közel megfelelő, a só ízfokozó hatása gyengén érvényesül.

Bolognai spagetti sajtszórattal (457 g + 23 g/ adag)

Külső megjelenés: A spagetti tészta sárgásfehér színű, melyen narancssárgás-pirosas színű rátét található. A mártás paradicsomszószból, egyenletes méretű darálthúsból és fűszerekből áll, a színintenzitása megfelelő. A mártás a tésztát nem vonja be teljesen, az étel tetejét egész bazsalikomlevél díszíti. A reszelt sajt külön kínált, krémfehér színű, kissé csomókba összeállt. Az összetevők aránya közel megfelelő.
Állomány: A tészta kellően átfőtt, puha. A mártás sűrű, csomómentes, kissé kevés a szósz, ezáltal száraz érzetű. A darálthús rugalmasan puha, jól rágható. A sajt kisebb csomókba összeállt, ami kézzel könnyen szétnyomható.
Illat: A főtt tészta natúr illata jellegzetes, tiszta. A mártás paradicsomos, enyhén fűszeres, intenzitása gyenge. A sajt jól harmonizál az étellel.
Íz:

Az étel fűszerezése jellegzetesen paradicsomos, intenzitása gyenge. Enyhe kesernyés utóíz érezhető, nem teljesen harmonikus.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad

Anyaghányad nyilvántartás nem áll rendelkezésre.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >