Pest vármegye - 61. számú vizsgálat - Kéz A Kézben Óvoda Főzőkonyha és Tálaló - Veresegyház
Pest vármegye - 61. számú vizsgálat - Kéz A Kézben Óvoda Főzőkonyha és Tálaló - Veresegyház
61. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Kéz A Kézben Óvoda Főzőkonyha és Tálaló
(2112 Veresegyház, Széchenyi tér 2.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,3 pont |
Menü: Zöldborsóleves kiskagyló tésztával, Bolognai spagetti sajtszórattal
Mintavétel ideje: 2023.05.22.
Korosztály: 3-6 éves
Mintavételi alap: 501 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kéz A Kézben Óvoda
(2112 Veresegyház, Széchenyi tér 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsóleves kiskagyló tésztával (391 g/adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé fűszerpaprikától narancsos árnyalatú, opálos, benne sok zöldborsó, hullámos sárgarépa szeletek és fehér gyökérzöldség kockák láthatók. A zöldségek közel jól tisztítottak. Apró zöldfűszer darabokat, valamint fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A levesbetét halványsárga kiskagyló, mennyisége megfelelő, zömében különálló darabok. Tetszetős, tartalmas leves. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő, a zöldségek puhák, kissé túlfőttek. A levesbetét puha, átfőtt, jól rágható. |
Illat: | A zöldségek illata jól érezhető, friss érzetű, a borsó illata dominál. A fűszerezés közel megfelelő. |
Íz: | A zöldségek íze könnyen felismerhető, a fűszerezés közel megfelelő, a só ízfokozó hatása gyengén érvényesül. |
Bolognai spagetti sajtszórattal (457 g + 23 g/ adag)
Külső megjelenés: | A spagetti tészta sárgásfehér színű, melyen narancssárgás-pirosas színű rátét található. A mártás paradicsomszószból, egyenletes méretű darálthúsból és fűszerekből áll, a színintenzitása megfelelő. A mártás a tésztát nem vonja be teljesen, az étel tetejét egész bazsalikomlevél díszíti. A reszelt sajt külön kínált, krémfehér színű, kissé csomókba összeállt. Az összetevők aránya közel megfelelő. |
Állomány: | A tészta kellően átfőtt, puha. A mártás sűrű, csomómentes, kissé kevés a szósz, ezáltal száraz érzetű. A darálthús rugalmasan puha, jól rágható. A sajt kisebb csomókba összeállt, ami kézzel könnyen szétnyomható. |
Illat: | A főtt tészta natúr illata jellegzetes, tiszta. A mártás paradicsomos, enyhén fűszeres, intenzitása gyenge. A sajt jól harmonizál az étellel. |
Íz: |
Az étel fűszerezése jellegzetesen paradicsomos, intenzitása gyenge. Enyhe kesernyés utóíz érezhető, nem teljesen harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Anyaghányad nyilvántartás nem áll rendelkezésre.