Pest vármegye - 036. számú vizsgálat - 3. számú konyha - Gödöllő
Pest vármegye - 036. számú vizsgálat - 3. számú konyha - Gödöllő
36. számú vizsgálat (Főzőkonyha és Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
3. számú konyha (főző és tálalókonyha)
(2100 Gödöllő, Petőfi S. utca 10.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,8 pont |
Menü: Pásztorleves, Csőben sült karfiol, sertéssült
Mintavétel ideje: 2022.03.29.
Mintavételi alap : 536 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 12-18 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
KALÓRIA Gödöllői Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft.
(2100 Gödöllő, Szabadság utca 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Pásztorleves (302 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, fűszerpaprikától narancssárgára színezett, benne viszonylag sok, közel azonos nagyságúra darabolt sárgarépa kocka, fehér gyökérzöldség, burgonya, hagyma és levesbetét láthatók. A levesbetét tarhonyára emlékeztető, nem egyértelműen beazonosítható. A zöldségek jól tisztítottak, 1 darab kelbimbót is tartalmaz. Tetején élénk narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik, kevés zöldfűszer-darabka látható. Egykét sárgarépa széle sötétbarna színű. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő, a zöldségek túlfőttek, kissé szétmállóak, a levesbetét puha, jól rágható, de kissé elpuhult. |
Illat: | A paprika és a hagyma intenzív illata mellett pirított tészta illat érezhető, nem teljesen harmonikus. A kelbimbó illata domináns. |
Íz: | A fűszerpaprika és a hagyma íze intenzíven érezhető. A só ízfokozó hatása kissé túlzottan érvényesül. Nem teljesen harmonikus |
Csőben sült karfiol, sertéssült (382 g +163 g /adag)
Külső megjelenés: | Tetszetős, szabályos téglatest alakú étel. A felülete sült, pirult, metszéslapján rétegek nem láthatók, de kellően összesült. A karfiol könnyen felismerhető, jellegzetes, törtfehér rózsákra szedett. Az összetevők aránya megfelelő. Tetején a sajt pirult, alatta besamel-mártásra emlékeztető szósz található. A natúr 2 szelet hús 5 mm vastag, azonos nagyságú, mellette sötétbarna szaft látható, az őrölt kömény és bors jól kivehető. Felületén viszonylag sok zsiradékcseppet tartalmaz, de jól tisztított, nem mócsingos. |
Állomány: | A karfiol kellően átfőtt, puha, a sajt olvadt, a besamel krémes, csomómentes. A hús rugalmasan puha, jól rágható, a szaft megfelelő sűrűségű. |
Illat: | A karfiol a sajt, és a besamel illata jól érezhető, natúr jellegű, friss érzetű. A hús fűszeres, sült, intenzív, a karfiollal jól kiegészítik egymást. |
Íz: | Az étel összetevői harmonikusan kiegészítik egymást. A karfiol-, besamel- és a sajt, a hús intenzíven fűszeres ízével egymást kiegészítve érik el a kívánt ízhatást, harmonikus. A só ízfokozó hatása összességében kellően érvényesül. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Pásztorleves:
- füstölt kenyérszalonna
- só
- étolaj
- őrölt bors
- pirospaprika
- delikát
- Hügli Gulyásleves
- Száraztészta
- Lecsó, konzerv
- vöröshagyma, tisztított, kocka
- sárgarépa kocka, mirelit
- gyökér kocka, mirelit
- zeller kocka, mirelit
- húsleves zöldség, mirelit
- fokhagyma mirelit
Csőben sült karfiol
- tej 1,5%
- tejföl
- trappista
- Ráma margarin kocka
- só
- liszt BL-55
- zsemlemorzsa
- étolaj
- szerecsendió
- tojás (fertőtéenített, ózonkezelt) M
- Karfiol, mirelit
Sertéssült:
- sertés comb
- só
- étolaj
- őrölt kömény
- Hügli Grillfűszer
- Fokhagyma friss
- tisztított vöröshagyma kocka