null Pest vármegye - 036. számú vizsgálat - 3. számú konyha - Gödöllő

Pest vármegye - 036. számú vizsgálat - 3. számú konyha - Gödöllő

Pest vármegye - 036. számú vizsgálat - 3. számú konyha - Gödöllő

36. számú vizsgálat (Főzőkonyha és Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
3. számú konyha (főző és tálalókonyha)
(2100 Gödöllő, Petőfi S. utca 10.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,8 pont

Menü: Pásztorleves, Csőben sült karfiol, sertéssült

Pásztorleves, Csőben sült karfiol, sertéssült

Mintavétel ideje: 2022.03.29.

Mintavételi alap : 536 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 12-18 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
KALÓRIA Gödöllői Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft.
(2100 Gödöllő, Szabadság utca 3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Pásztorleves (302 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, fűszerpaprikától narancssárgára színezett, benne viszonylag sok, közel azonos nagyságúra darabolt sárgarépa kocka, fehér gyökérzöldség, burgonya, hagyma és levesbetét láthatók. A levesbetét tarhonyára emlékeztető, nem egyértelműen beazonosítható. A zöldségek jól tisztítottak, 1 darab kelbimbót is tartalmaz. Tetején élénk narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik, kevés zöldfűszer-darabka látható. Egykét sárgarépa széle sötétbarna színű.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő, a zöldségek túlfőttek, kissé szétmállóak, a levesbetét puha, jól rágható, de kissé elpuhult.
Illat: A paprika és a hagyma intenzív illata mellett pirított tészta illat érezhető, nem teljesen harmonikus. A kelbimbó illata domináns.
Íz: A fűszerpaprika és a hagyma íze intenzíven érezhető. A só ízfokozó hatása kissé túlzottan érvényesül. Nem teljesen harmonikus

 

Csőben sült karfiol, sertéssült (382 g +163 g /adag)

Külső megjelenés: Tetszetős, szabályos téglatest alakú étel. A felülete sült, pirult, metszéslapján rétegek nem láthatók, de kellően összesült. A karfiol könnyen felismerhető, jellegzetes, törtfehér rózsákra szedett. Az összetevők aránya megfelelő. Tetején a sajt pirult, alatta besamel-mártásra emlékeztető szósz található. A natúr 2 szelet hús 5 mm vastag, azonos nagyságú, mellette sötétbarna szaft látható, az őrölt kömény és bors jól kivehető. Felületén viszonylag sok zsiradékcseppet tartalmaz, de jól tisztított, nem mócsingos.
Állomány: A karfiol kellően átfőtt, puha, a sajt olvadt, a besamel krémes, csomómentes. A hús rugalmasan puha, jól rágható, a szaft megfelelő sűrűségű.
Illat: A karfiol a sajt, és a besamel illata jól érezhető, natúr jellegű, friss érzetű. A hús fűszeres, sült, intenzív, a karfiollal jól kiegészítik egymást.
Íz: Az étel összetevői harmonikusan kiegészítik egymást. A karfiol-, besamel- és a sajt, a hús intenzíven fűszeres ízével egymást kiegészítve érik el a kívánt ízhatást, harmonikus. A só ízfokozó hatása összességében kellően érvényesül.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Pásztorleves:

  • füstölt kenyérszalonna
  • étolaj
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • delikát
  • Hügli Gulyásleves
  • Száraztészta
  • Lecsó, konzerv
  • vöröshagyma, tisztított, kocka
  • sárgarépa kocka, mirelit
  • gyökér kocka, mirelit
  • zeller kocka, mirelit
  • húsleves zöldség, mirelit
  • fokhagyma mirelit

Csőben sült karfiol

  • tej 1,5%
  • tejföl
  • trappista
  • Ráma margarin kocka
  • liszt BL-55
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • szerecsendió
  • tojás (fertőtéenített, ózonkezelt) M
  • Karfiol, mirelit

Sertéssült:

  • sertés comb
  • étolaj
  • őrölt kömény
  • Hügli Grillfűszer
  • Fokhagyma friss
  • tisztított vöröshagyma kocka

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >