Somogy vármegye - 34. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Marcali
Somogy vármegye - 34. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Marcali
34. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(8700 Marcali, Marczali Henrik utca 8 (Konyhaüzem))
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,1 pont |
Menü: Magyaros zöldborsóleves, Rántott sertés szelet, kukoricás rizs, Joghurtos sárgarépa zeller saláta
Mintavétel ideje: 2023.03.29.
Mintavételi alap: 1180 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Marcali Városi Önkormányzat Gamesz Szervezete
(8700 Marcali, Templom utca 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Magyaros zöldborsóleves (270 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Áttetsző sárgás lében élénkzöld borsószemek, velük egyező méretű sárgarépa- és petrezselyemkockák, petrezselyemzöld-foszlányok láthatóak. |
Állomány: | A lé híg, a zöldség puha. |
Illat: | Nyárias, intenzív borsóillat. |
Íz: | Zöldborsóíz érezhető, egyébként jellegtelen, sótlan. |
Rántott sertés szelet, kukoricás rizs (96 g + 153 g / adag)
Külső megjelenés: | Közepesen vastag, tenyérnyi karajszelet barnás panírban. Törtfehér rizsszemek és sárga kukoricaszemek keveréke. |
Állomány: | A rizs kissé száraz, a kukorica roppanós. A hús jól átsült. |
Illat: | A hús és a köret illata is jellegzetes, intenzív. A köretnél a kukorica illata dominál. |
Íz: | Jellegzetes, de mindegyik összetevő kissé sótlan. |
Joghurtos sárgarépa zeller saláta (67 g / adag)
Külső megjelenés: | Egyforma keresztmetszetű, különböző hosszúságú sárgarépa- és zellerszárak kevés joghurtos öntettel a felületükön. |
Állomány: | A zöldség roppanós, az öntet sűrű. |
Illat: | Savanykás, nem jellegzetes. |
Íz: | Savanykás, répa- és zellerízű. |