null Pest vármegye - 22. számú vizsgálat - Premontrei Szent Norbert Gimnázium Tálalókonyha - Gödöllő

Pest vármegye - 22. számú vizsgálat - Premontrei Szent Norbert Gimnázium Tálalókonyha - Gödöllő

Pest vármegye - 22. számú vizsgálat - Premontrei Szent Norbert Gimnázium Tálalókonyha - Gödöllő

22. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Premontrei Szent Norbert Gimnázium Tálalókonyha
(2100 Gödöllő, Takács Menyhért út 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,8 pont

Menü: Zöldségleves eperlevéllel, Sólet, Füstölt tarja

Zöldségleves eperlevéllel, Sólet, Füstölt tarja

Mintavétel ideje: 2022.03.03.

Mintavételi alap : 377 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: : 10-18 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Boldogasszony Konyhája Kft.
(1092 Budapest, Knézich u. 3-13.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves eperlevéllel (296,6 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé sárgászöld árnyalatú, opálos, benne sok sárgarépa és fehér gyökérzöldség kocka látható, méretük azonos. Apró zöldfűszer darabokat, valamint fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A levesbetét eperlevél, mennyisége megfelelő, zömében különálló darabok, néhány összetapadt. A leves alján zöldségfoszlányok láthatók.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő, a zöldségek túlfőttek, kissé szétmállóak. A levesbetét néhol összetapadt, de nem elázott, puha, átfőtt, megfelelő.
Illat: A sárgarépa illata jól érezhető a fűszerezés mellett, de az ételízesítőre emlékeztető illat intenzív, nem teljesen harmonikus.
Íz: A zöldségek íze kevésbé felismerhető, az ételízesítő íze dominál. A só ízfokozó hatása nem érvényesül, íztelen.

 

 

 

Sólet, Füstölt tarja (397,6 g + 52 g /adag)

Külső megjelenés: Narancsos középbarna színű sűrű szaftban, apróbb méretű világos tarkabab, törtfehér színű árpagyöngy, valamint piros és fekete fűszerszemcsék láthatók. A feltét 1 szelet tarja, külön tálalva, jellegzetes bordós színű, mely fehér zsírszövettel átszőtt, 3 mm vastag, tetszetős.
Állomány: A bab puha, néhány szem szétfőtt, az árpagyöngy puha, a szaft sűrű, csomómentes. A tarja rugalmasan puha, jól rágható, rágási maradékot nem ad.
Illat: A főtt bab és a hagyma illat dominál, nem teljesen harmonikus. A tarja intenzíven füstölt, aromás, tiszta.
Íz: Az étel ízében a bab, hagyma, árpagyöngy könnyen felismerhető, kissé íztelen, kevésbé harmonikus, kesernyés íz érezhető. A tarja kellően sós, összességében kiegészíti egymást.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldségleves eperlevéllel, Sólet, Füstölt tarja:

  • árpagyöngy
  • bors, fekete, őrölt
  • delikát, ételízesítő sómentes
  • fűszerpaprika, termelői
  • tarja, füstölt, főtt
  • tarkabab
  • tészta, eperlevél
  • fokhagyma
  • hagyma, vörös, földes
  • karalábé, friss
  • kelkáposzta, tisztított
  • petrezselyemgyökér, friss
  • sárgarépa, mirelit
  • zeller, gumó, friss
  • olaj, napraforgóolaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >