null Pest-vármegye - 181. számú vizsgálat - Apor Vilmos Katolikus Főiskola Konyhája - Vác

Pest-vármegye - 181. számú vizsgálat - Apor Vilmos Katolikus Főiskola Konyhája - Vác

Pest-vármegye - 181. számú vizsgálat - Apor Vilmos Katolikus Főiskola Konyhája - Vác

181. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Apor Vilmos Katolikus Főiskola Konyhája
(2600 Vác, Konstantin tér 6.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,6

Menü: Zöldborsóleves, Tarhonyás hús, Csemege uborka

Mintavételi alap: 424 adag
Mintavétel ideje: 2022.09.13.

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
EVER-FOOD Vendéglátóipari és Kereskedelmi Kft.
(2100 Gödöllő, Bercsényi M. utca 19.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (360 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé zöldessárga színű, opálos, melyben megfelelő mennyiségű zöldborsó, sárgarépa kocka, törtfehér színű gyökérzöldség, valamint apró hagyma foszlány látható. A zöldségek megfelelően tisztítottak, a levesbetét fehér színű eperlevél. A leves apró zöldfűszerdarabokat tartalmaz, tetején kevés zöldessárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Tetszetős.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, jellegzetes, a zöldségek kellően átfőttek, a levesbetét puha, jól rágható.
Illat: Zöldborsólevesre jellemző, a zöldségek illata jól érezhető, a zöldborsó dominál. Kissé fűszerszegény.
Íz: Zöldborsólevesre jellemző, a zöldborsó íze dominál, kissé fűszerszegény. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

 

 

Tarhonyás hús (410 g /adag)

Külső megjelenés: A tarhonya jellemző, drappos-barna színű, fekete fűszerszemcsék, valamint fűszerpaprika szemcsék láthatók. A szemek zömében különállóak, de 1-2 csomót tartalmaz, mely villával könnyen szétnyomható. A hús közel azonos kockákra darabolt, viszonylag jól tisztított, a szaft egyenletesen bevonja a tarhonyát, kevés narancssárga zsiradék látható az alján. Tetszetős.
Állomány: A tarhonya kellően puha, jól átfőtt, könnyen nyelhető, a hús jól rágható, nem zsíros, nem száraz érzetű, csontszilánkot nem tartalmaz.
Illat: Jellegzetes, a tarhonya pirított illata jól érezhető, a pörkölt hús illata mellet. Telt, kellően fűszeres, harmonikus.
Íz: Az étel jellegzetes, megfelelően fűszerezett, a pirított tarhonya illata a pörkölt ízével jól érvényesül, telt, harmonikus. A só ízfokozó hatása közel megfelelően érvényesül.

Csemege uborka (424 g /adag)

Külső megjelenés: 3 darab felezett sötétzöld színű, rücskös felületű, közel azonos méretű, jól tisztított, kártevőktől mentes uborka látható.
Állomány: Megfelelő állagú, ropogós, jól rágható, friss érzetű.
Illat: Intenzíven savanyú, csemegeuborkára jellemző illat érezhető, harmonikus.
Íz: Intenzíven savanyú, tiszta, harmonikus, csemege uborkára jellemző, friss érzetű.

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >