null Pest vármegye - 169. számú vizsgálat - Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola Tálalókonyha - Sóskút

Pest vármegye - 169. számú vizsgálat - Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola Tálalókonyha - Sóskút

Pest vármegye - 169. számú vizsgálat - Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola Tálalókonyha - Sóskút

169. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola Tálalókonyha
(2038 Sóskút, Tulipán utca 9.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,2

Menü: Tojásleves, Töltött paprika, főtt burgonya

Mintavételi alap: 157 adag
Mintavétel ideje: 2022.05.26.

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Sóskút Község Önkormányzat
(2038 Sóskút, Szabadság tér 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (366 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, fűszerpaprikától szürkés-narancssárgára színezett, benne megfelelő mennyiségű tojásfoszlány látható. Tetején narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik, kevés fekete és barna fűszerszemcsét, valamint zöldfűszer darabkákat tartalmaz.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, megfelelő, a sűrítés csomómentes, a tojás átfőtt, jól rágható, rugalmas állományú.
Illat: Jellegzetes, telt, tiszta. A pirospaprika, zsiradék és a köménymag illata harmonikusan érezhető.
Íz: Az étel megfelelően fűszerezett, telt, ízletes, tiszta, minden mellékíztől mentes. A só ízfokozó hatása közel megfelelően érvényesül.

Töltött paprika, főtt burgonya (315 g + 224 g / adag)

Külső megjelenés: A burgonya közel azonos kockákra darabolt, színe vajsárga, felületén néhol szürke foltok és kevés héjrész látható. A paradicsomszósz élénk narancsos-piros színű, kellően sűrű, csomómentes, benne hagyma és paprika darabkák láthatók. A húsgombóc ép, kerek, összetevőkre jellemző. Tetszetős.
Állomány: A burgonya kissé száraz, vizes, nem kellően átfőtt. A szósz megfelelő sűrűségű, a sűrítés csomómentes, a húsgombóc kellően átfőtt, jól rágható, rugalmas állományú, szájban elomló, nem kiszáradt.
Illat: A burgonya kissé savanykás, édeskés, kissé állott, régi burgonyára emlékeztető, nem teljesen harmonikus. Jellegzetesen paradicsomos, telt, tiszta, édeskés, savanykás, harmonikusan fűszerezett. A húsgombócban a hús, rizs, fűszerek illata harmonikusan érezhető.
Íz: A burgonya savanykás, régóta tárolt burgonyára emlékeztető, kissé kesernyés utóízzel. A paradicsomszósz jellegzetesen paradicsomos, édeskés, savanykás. A húsgombóc fűszeres, harmonikus. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >