Pest vármegye - 169. számú vizsgálat - Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola Tálalókonyha - Sóskút
Pest vármegye - 169. számú vizsgálat - Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola Tálalókonyha - Sóskút
169. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola Tálalókonyha
(2038 Sóskút, Tulipán utca 9.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,2 |
Menü: Tojásleves, Töltött paprika, főtt burgonya
Mintavételi alap: 157 adag
Mintavétel ideje: 2022.05.26.
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Sóskút Község Önkormányzat
(2038 Sóskút, Szabadság tér 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tojásleves (366 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, fűszerpaprikától szürkés-narancssárgára színezett, benne megfelelő mennyiségű tojásfoszlány látható. Tetején narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik, kevés fekete és barna fűszerszemcsét, valamint zöldfűszer darabkákat tartalmaz. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, megfelelő, a sűrítés csomómentes, a tojás átfőtt, jól rágható, rugalmas állományú. |
Illat: | Jellegzetes, telt, tiszta. A pirospaprika, zsiradék és a köménymag illata harmonikusan érezhető. |
Íz: | Az étel megfelelően fűszerezett, telt, ízletes, tiszta, minden mellékíztől mentes. A só ízfokozó hatása közel megfelelően érvényesül. |
Töltött paprika, főtt burgonya (315 g + 224 g / adag)
Külső megjelenés: | A burgonya közel azonos kockákra darabolt, színe vajsárga, felületén néhol szürke foltok és kevés héjrész látható. A paradicsomszósz élénk narancsos-piros színű, kellően sűrű, csomómentes, benne hagyma és paprika darabkák láthatók. A húsgombóc ép, kerek, összetevőkre jellemző. Tetszetős. |
Állomány: | A burgonya kissé száraz, vizes, nem kellően átfőtt. A szósz megfelelő sűrűségű, a sűrítés csomómentes, a húsgombóc kellően átfőtt, jól rágható, rugalmas állományú, szájban elomló, nem kiszáradt. |
Illat: | A burgonya kissé savanykás, édeskés, kissé állott, régi burgonyára emlékeztető, nem teljesen harmonikus. Jellegzetesen paradicsomos, telt, tiszta, édeskés, savanykás, harmonikusan fűszerezett. A húsgombócban a hús, rizs, fűszerek illata harmonikusan érezhető. |
Íz: | A burgonya savanykás, régóta tárolt burgonyára emlékeztető, kissé kesernyés utóízzel. A paradicsomszósz jellegzetesen paradicsomos, édeskés, savanykás. A húsgombóc fűszeres, harmonikus. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |