null Pest - vármegye - 161. számú vizsgálat - Mátyás Étkezde Főzőkonyha - Nagymaros

Pest - vármegye - 161. számú vizsgálat - Mátyás Étkezde Főzőkonyha - Nagymaros

Pest - vármegye - 161. számú vizsgálat - Mátyás Étkezde Főzőkonyha - Nagymaros

161. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Mátyás Étkezde Főzőkonyha
(2626 Nagymaros, Magyar utca 24.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,8

Menü: Zöldségleves eperlevéllel, Kukoricás sertés tokány, Párolt rizs


Mintavétel ideje: 2022.09.08.

Mintavételi alap : 472 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Mátyás Étkezde Vendéglátó-ipari Nonprofit Kft.
(2626 Nagymaros, Magyar utca 24.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves eperlevéllel (369 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, sárgás árnyalatú, a tetején megfelelő mennyiségű narancssárgás zsiradékcsepp gyöngyözik. Sok sárgarépa-, és fehér gyökérzöldség kocka látható, méretük azonos, jól tisztítottak. Apró zöldfűszer darabokat tartalmaz. A levesbetét eperlevél, mennyisége megfelelő, zömében különálló darabok, néhány összetapadt. Az egyik adag holt állati kártevő maradványt tartalmaz, undort keltő, az érzékszervi bírálat nem végezhető el.
Állomány: Idegen anyag jelenléte miatt nem történt.
Illat: Idegen anyag jelenléte miatt nem történt.
Íz: Idegen anyag jelenléte miatt nem történt.

Kukoricás sertés tokány, Párolt rizs (138 g + 207 g / adag)

Külső megjelenés: A rizs törtfehér színű, azonos méretű egész, különálló szemekből áll. Felülete nem zsíros, fűszerszemcsét nem tartalmaz. A szaft alap drappos-barnás színű, megfelelő sűrűségű, tetején fűszerpaprikától narancsosra színezett zsiradékcseppek gyöngyöznek. A hús 5- 35 mm-es kockákra darabolt, jól tisztított, mellette paprika és hagymadarabkák láthatók. Kevés fűszerszemcsét és zöldfűszer darabkát tartalmaz. Tetszetős étel.
Állomány: A rizs pergős, kellően átfőtt, könnyen rágható. A szaft megfelelő sűrűségű, csomómentes, a kukoricaszemek jól átfőttek, a hús rugalmasan puha, csontszilánkot nem tartalmaz, rágási maradékot nem ad. A szaft mennyisége kissé kevés.
Illat: A rizs illata jellegzetesen gabonára emlékeztető, natúr, tiszta. A szaftban a hús és a pörkanyag illata könnyen felismerhető, jellegzetesen fűszerezett, de kissé gyenge.
Íz: Főtt gabonára jellemző, natúr, tiszta. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. A tokány kellően fűszeres, a kukorica és a hús íze jól harmonizál.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >