Pest - vármegye - 161. számú vizsgálat - Mátyás Étkezde Főzőkonyha - Nagymaros
Pest - vármegye - 161. számú vizsgálat - Mátyás Étkezde Főzőkonyha - Nagymaros
161. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Mátyás Étkezde Főzőkonyha
(2626 Nagymaros, Magyar utca 24.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,8 |
Menü: Zöldségleves eperlevéllel, Kukoricás sertés tokány, Párolt rizs
Mintavétel ideje: 2022.09.08.
Mintavételi alap : 472 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Mátyás Étkezde Vendéglátó-ipari Nonprofit Kft.
(2626 Nagymaros, Magyar utca 24.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves eperlevéllel (369 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, sárgás árnyalatú, a tetején megfelelő mennyiségű narancssárgás zsiradékcsepp gyöngyözik. Sok sárgarépa-, és fehér gyökérzöldség kocka látható, méretük azonos, jól tisztítottak. Apró zöldfűszer darabokat tartalmaz. A levesbetét eperlevél, mennyisége megfelelő, zömében különálló darabok, néhány összetapadt. Az egyik adag holt állati kártevő maradványt tartalmaz, undort keltő, az érzékszervi bírálat nem végezhető el. |
Állomány: | Idegen anyag jelenléte miatt nem történt. |
Illat: | Idegen anyag jelenléte miatt nem történt. |
Íz: | Idegen anyag jelenléte miatt nem történt. |
Kukoricás sertés tokány, Párolt rizs (138 g + 207 g / adag)
Külső megjelenés: | A rizs törtfehér színű, azonos méretű egész, különálló szemekből áll. Felülete nem zsíros, fűszerszemcsét nem tartalmaz. A szaft alap drappos-barnás színű, megfelelő sűrűségű, tetején fűszerpaprikától narancsosra színezett zsiradékcseppek gyöngyöznek. A hús 5- 35 mm-es kockákra darabolt, jól tisztított, mellette paprika és hagymadarabkák láthatók. Kevés fűszerszemcsét és zöldfűszer darabkát tartalmaz. Tetszetős étel. |
Állomány: | A rizs pergős, kellően átfőtt, könnyen rágható. A szaft megfelelő sűrűségű, csomómentes, a kukoricaszemek jól átfőttek, a hús rugalmasan puha, csontszilánkot nem tartalmaz, rágási maradékot nem ad. A szaft mennyisége kissé kevés. |
Illat: | A rizs illata jellegzetesen gabonára emlékeztető, natúr, tiszta. A szaftban a hús és a pörkanyag illata könnyen felismerhető, jellegzetesen fűszerezett, de kissé gyenge. |
Íz: | Főtt gabonára jellemző, natúr, tiszta. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. A tokány kellően fűszeres, a kukorica és a hús íze jól harmonizál. |