null Pest vármegye - 145. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Érd

Pest vármegye - 145. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Érd

Pest vármegye - 145. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Érd

145. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(2030 Érd, Edit utca 3.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,9

Menü: Rántott leves, Vadas mártás, spagetti (durum), sertéssült (s. karajból)
Mintavétel ideje: 2022.05.05.

Korosztály: 7-14 éves

Mintavételi alap : 352 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Füsti Delibox Kft.
(2030 Érd, Hunyadi János utca 42.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Rántott leves (256 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, fűszerpaprikától barnás-narancssárgára színezett, benne megfelelő mennyiségű kisebb-nagyobb galuska látható. Tetején narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik, néhány nagyobb zöldfűszert tartalmaz, ami feltehetőleg petrezselyem.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, csomómentes, a galuska jól rágható, megfelelő keménységű, nem elázott.
Illat: Jellegzetes, telt, paprikás, a rántás illata jól kivehető.
Íz: Az étel közel megfelelően fűszerezett, tiszta, a rántás íze jól érezhető. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

Vadas mártás, spagetti (durum), sertéssült (s. karajból) (158 g + 294 g / adag

Külső megjelenés: A tészta törtfehér színű, különböző hosszúságú spagetti tészta, mely néhol ragacsos. Felülete zsiradéktól fényes. Az 1 szelet hús azonos vastagságú, külsején pirultabb barnás réteg látható. A mártás barnás színű, zöldfűszereket, sárgarépa és petrezselyemdarabokat, valamint a tetején zsírcseppeket tartalmaz. A mártás külön kínálva.
Állomány: A tészta puha, jól rágható, kellően átfőtt. A hús jól vágható, kellően átfőtt, rugalmasan puha, egyik adagban kissé rágós. A mártás megfelelően sűrű, krémes, csomómentes.
Illat: A tészta jellegzetesen natúr, tiszta. A hús kellően fűszerezett sült húsra jellemző, friss érzetű. A mártás jellegzetesen fűszerezett, savanykás, aromás.
Íz: A tészta natúr íze érezhető, kissé olajos. A sült hús jellegzetes, aromás, fűszeres. A mártás megfelelően fűszerezett, aromás, harmonikus, savanykás. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Összességében a tészta, a mártás, a hús kiegészítik egymást.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >