Pest vármegye - 145. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Érd
Pest vármegye - 145. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Érd
145. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(2030 Érd, Edit utca 3.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,9 |
Menü: Rántott leves, Vadas mártás, spagetti (durum), sertéssült (s. karajból)
Mintavétel ideje: 2022.05.05.
Korosztály: 7-14 éves
Mintavételi alap : 352 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Füsti Delibox Kft.
(2030 Érd, Hunyadi János utca 42.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Rántott leves (256 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, fűszerpaprikától barnás-narancssárgára színezett, benne megfelelő mennyiségű kisebb-nagyobb galuska látható. Tetején narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik, néhány nagyobb zöldfűszert tartalmaz, ami feltehetőleg petrezselyem. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, csomómentes, a galuska jól rágható, megfelelő keménységű, nem elázott. |
Illat: | Jellegzetes, telt, paprikás, a rántás illata jól kivehető. |
Íz: | Az étel közel megfelelően fűszerezett, tiszta, a rántás íze jól érezhető. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |
Vadas mártás, spagetti (durum), sertéssült (s. karajból) (158 g + 294 g / adag
Külső megjelenés: | A tészta törtfehér színű, különböző hosszúságú spagetti tészta, mely néhol ragacsos. Felülete zsiradéktól fényes. Az 1 szelet hús azonos vastagságú, külsején pirultabb barnás réteg látható. A mártás barnás színű, zöldfűszereket, sárgarépa és petrezselyemdarabokat, valamint a tetején zsírcseppeket tartalmaz. A mártás külön kínálva. |
Állomány: | A tészta puha, jól rágható, kellően átfőtt. A hús jól vágható, kellően átfőtt, rugalmasan puha, egyik adagban kissé rágós. A mártás megfelelően sűrű, krémes, csomómentes. |
Illat: | A tészta jellegzetesen natúr, tiszta. A hús kellően fűszerezett sült húsra jellemző, friss érzetű. A mártás jellegzetesen fűszerezett, savanykás, aromás. |
Íz: | A tészta natúr íze érezhető, kissé olajos. A sült hús jellegzetes, aromás, fűszeres. A mártás megfelelően fűszerezett, aromás, harmonikus, savanykás. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Összességében a tészta, a mártás, a hús kiegészítik egymást. |