null Pest vármegye - 140. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Dunakeszi

Pest vármegye - 140. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Dunakeszi

Pest vármegye - 140. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Dunakeszi

140. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(2120 Dunakeszi, Bazsanth Vince utca 10.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,7 pont

Menü: Tojásleves, Zöldborsós sertésragu, párolt rizs
Mintavétel ideje: 2022.05.05.

Korosztály: 14-18 éves

Mintavételi alap : 2250 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Vital Kft.
(1119 Budapest, Fehérvári út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (370 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, fűszerpaprikától drappos-narancssárgára színezett, benne megfelelő mennyiségű tojásfoszlány látható. Tetején narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik, kevés fekete fűszerszemcsét tartalmaz.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a sűrítés csomómentes, a tojás rugalmas állományú.
Illat: Jellegzetes, telt, savanykás, tiszta. A bors és a köménymag illata jól érezhető.
Íz: Az étel megfelelően fűszerezett, telt, enyhén savanykás, ízletes, tiszta, minden mellékíztől mentes. A só ízfokozó hatása közel megfelelően érvényesül.

Zöldborsós sertésragu, párolt rizs (268 g + 266 g /adag)

Külső megjelenés: A rizs törtfehér színű, zömében egész szemek, de néhány törött darab is látható. Felülete fényes, pergős. A ragu szaftja barnás-narancssárga színű, megfelelően sűrű, benne közel azonos méretűre (2-3 cm) darabolt hús, és megfelelő mennyiségű zöldborsó található. Az étel tartalmaz még sárgarépát, paradicsomot és pirospaprikát. Tetszetős.
Állomány: A rizs puha, kellően átfőtt, néhány kisebb csomót tartalmaz, ami villával könnyen szétnyomható. A ragu szaftja megfelelően sűrű, homogén, a hús jól rágható, a zöldborsó roppanós.
Illat: A rizs jellegzetesen natúr, tiszta. A ragu jellegzetesen fűszerezett, a zöldborsó illata jól érezhető, a felhasznált zöldségek által kissé savanykás.
Íz: A rizs natúr íze megfelelő. A ragu kellően fűszeres, harmonikus, aromás, a zöldségektől enyhén savanykás, minden mellékíztől mentes. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >