null Pest vármegye - 138. számú vizsgálat - Dr. Török Béla Ált. Iskola, Speciális Szakiskola és Koll. - Főzőkonyha - Budapest

Pest vármegye - 138. számú vizsgálat - Dr. Török Béla Ált. Iskola, Speciális Szakiskola és Koll. - Főzőkonyha - Budapest

Pest vármegye - 138. számú vizsgálat - Dr. Török Béla Ált. Iskola, Speciális Szakiskola és Koll. - Főzőkonyha - Budapest

138. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Dr. Török Béla Ált. Iskola, Speciális Szakiskola és Koll. - Főzőkonyha
(1144 Budapest, Újváros park 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,3 pont

Menü: Tarhonyaleves, Dejós tészta, szórat

Tarhonyaleves, Dejós tészta, szórat
Mintavétel ideje: 2022.11.07.

Korosztály: 17-24 éves

Mintavételi alap : 90 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Budapest Főváros Xiv. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal
(1145 Budapest, Pétervárad utca 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (442 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, barnás narancssárga színű, tetején kevés élénk narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Benne viszonylag sok sárgarépa, fehér gyökérzöldség, kolbász karika, szalonnakocka és pirított tarhonya látható, arányuk, mennyiségük megfelelő. Nagyobb zellerzöld darabok, valamint sok piros és fekete fűszerszemcséket tartalmaz.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a kolbász rugalmasan puha, a zöldségek kellően átfőttek, a szalonna kellően zsírjára pirított, a tarhonya jól átfőtt, nem elázott.
Illat: A zöldségek, a pirított szalonna és a füstölt kolbász illata jól érezhető. A bors, a fűszerpaprika és a zöldfűszer illata könnyen felismerhető.
Íz: A leves fűszeres, a zöldségek íze mellett a csípős kolbász és a szalonna íze dominál. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

Dejós tészta, szórat (262 g + 86 g /adag)

Külső megjelenés: A kínált étel törtfehér színű hosszúmetélt, dejó szórattal, külön tálalt. Tetszetős megjelenésű. A tészta kissé töredezett és különböző méretű szálakból áll, felülete fényes. A szórat világosbarna, mozaikos megjelenésű, több nagyobb sötétebb darabokat tartalmaz, nem egységes méretűre aprítottak az összetevők. Több porcukor csomót tartalmaz, mely a meleg tésztán kellően megolvad.
Állomány: A tészta túlfőtt, kissé zsíros érzetű. A szórat megfelelő állományú, jól szóródó, apró porcukor csomókat tartalmaz, összességében jól rágható. A szórat megfelelő mennyiségű, összekeverés után a tésztát bevonja, arányuk megfelelő.
Illat: A főtt tészta jellegzetesen natúr illata mellett jól érezhető a szórat édeskés, olajosmagos, rumos, karakteres illata. Tiszta.
Íz: Az étel megfelelően édesített, jellegzetes, ízletes, az elnevezés összhangban van a bírált étellel.

 

Részletes összetétel/ anyaghányad:

  • hosszúmetélt
  • tarhonya, gépi/kézi
  • delikát, ételízesítő
  • fekete-fehér bors
  • só, jódozott
  • pirospaprika
  • kristálycukor
  • porcukor
  • étolaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • gyulai-parasztkolbász
  • dejó, diópótló
  • zeller/petrezselyemzöld, mirelit
  • burgonya, tisztított


Friss hírek

2024. december 11, szerda

Tájékoztatás: elveszett hatósági bélyegzők

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatala tájékoztatása

Tovább >

2024. december 4, szerda

Tájékoztatás a dísznövény szaporítóanyag-kísérő okmányról

A dísznövénytermesztőknek vagy forgalmazóknak értékesített dísznövény szaporítóanyag csak olyan tételekben forgalmazható, amely rendelkezik úgynevezett szaporítóanyag-kísérő okmánnyal.

Tovább >